Bývalá redaktorka STV napísala knihu o svojom synovi Majkovi Spiritovi

Bývalá redaktorka STV napísala knihu o svojom synovi Majkovi Spiritovi

Pred nedávnom vyšla kniha o spevákovi Michalovi Dušičkovi, alias Majkovi Spiritovi.

 

 

Autorkou knihy je mama speváka Eva Dušičková. „Eva Dušičková prostredníctvom rozhovorov s vlastným synom rozpovie inšpiratívny príbeh o tom, ako sa z obyčajného petržalského chalana Michala Dušičku, stala hviezda česko-slovenskej rapovej scény a idol mladej generácie," píše v tlačovej správe vydavateľ ku knihe s názvom Chalan, ktorý vynašiel Spirita aby inšpiroval.

Tak, ako je dnes medzi mladými známy Michal Dušička alias Majk Spirit, bola pred rokmi v televíznej aj politickej brandži známa jeho mama. Eva Dušičková v knihe píše aj o sebe.Reprofoto z knihy

Eva Dušičková predsedníčka KSČ spravodajstva

Dušičková pracovala dlhé roky v spravodajstve Československej televízie a neskôr aj v Slovenskej televízii.
V knihe píše, že vyštudovala žurnalistiku a v STV pracovala ako redaktorka a moderátorka už od roku 1977 a bola tvárou vtedajších Televíznych novín.

Odporúčame aj: Majk Spirit: Zem a Vek je skvelý časopis

V knihe už nepíše, že to dotiahla pred novembrom pomerne vysoko. Bola jednou z hlavných tvárí spravodajstva STV, ktoré šlo podľa línie a príkazov socialistického režimu. Bola dokonca predsedníčkou závodnej organizácie KSČ v spravodajstve televízie. Diváci si možno na ňu pamätajú aj ako na nekritickú zástankyňu vodného diela Gabčíkovo aj Júliusa Bindera.

V spravodajstve STV mala neskôr reláciu Euromonitor STV, či cez rodinnú firmu N-club vyrábala PR reportáže firmy Sario, tento rok za peniaze z Recyklačného fondu pre RTVS vyrábala reláciu Separé.

V roku 2007 sa ako nominantka HZDS stala členkou dozornej rady SPP, kde bola do roku 2010. V tejto súvislosti sa jej meno spájalo jej bratom Milanom Bališom, podnikateľom, ktorý bol blízky Vladimírovi Mečiarovi a ktorý bol jednou z hlavných postáv kauzy Pozemkového fondu.