Riaditeľ nemocnice je reportážou Markízy pobúrený

Riaditeľ nemocnice je reportážou Markízy pobúrený

Riaditeľ prešovskej nemocnice najprv poslal redaktorke Markízy Barbore Demešovej nesprávny mail, určený jeho hovorkyni. Teraz píše redaktorke Markízy pobúrený otvorený list.

 

 

V otvorenom liste riaditeľ Fakultnej nemocnice v Prešove Radoslav Čuha reaguje na reportáž o bielení dokumentácie pacientky, kde sa mu nepáči, ako redaktorka reportáž spracovala a že nepoužila jeho celé stanovisko. Markíza odvysielala prípad pacientky, ktorá na následky pôrodu trpí vyše dvoch rokov. Televízia sa zaujímala, ako sa postup nemocnice a kompetentných prešetruje.

Na záver listu riaditeľ neskrýva rozhorčenie nad tým, že redaktorka v Televíznych novinách informovala o správe, ktorú poslal na mailovú adresu redaktorky omylom „Nechceme reagovať a ani nereagujte nijako, prosím. Vy sa z toho vyvlečiete, že ste PN, či dovolenka," napísal v správe, ktorá mala byť adresovaná jeho hovorkyni Renáte Cenkovej.

Viac sa dočítate: Šéf nemocnice sa sekol, redaktorke poslal nesprávny mail

„Môj mailový odkaz, ktorý bol odoslaný aj Vám, pojednával o skutočnosti, že nebudeme reagovať na Vašu ďalšiu otázku, vzhľadom na to, že prítomní členovia vedenia sa venujú nosnej téme dňa a nebolo v danej situácii v našich silách kompetentne spracovať relevantnú odpoveď," píše v otvorenom liste riaditeľ. Pripomína, že v nemocnici musel riešiť problém so odmietnutím nadčasov lekárov.

„Odkaz nenavádzal hovorkyňu na utajovanie ani skresľovanie (podľa Vás klamanie) akýchkoľvek faktov a už vôbec ju nenútil klamať ako ste to nepravdivo odvysielali. Ďalšia časť mailu hovorí o skutočnosti, že predmetné neodpovedanie sa nebude personifikovať na osobu hovorkyne, nakoľko táto je už štvrtý týždeň hospitalizovaná. Svoju neprítomnosť v práci počas hospitalizácie riešila dovolenkou a následne práceneschopnosťou. Tieto fakty sú jednoznačne overiteľné a nezameniteľné. Slová o tom, že sa „z toho vyvlečiete" boli kolegiálnym slangom, keďže hovorkyňa nemocnice vykonáva svoju pracovnú činnosť vysoko profesionálne, výsostne ústretovo a kolegiálne voči zástupcom médií, čoho dôkazom je aj jej zapájanie sa do pracovného procesu z nemocničného lôžka," dodal riaditeľ.

Viac na:  Otvorený list riaditeľa nemocnice redaktorke (v plnom znení)

Redaktorka sa ešte pred reportážou telefonicky uistila, či dostane odpoveď. "V piatok (8.11.2013) som hovorkyni nemocnice, p. Cenkovej, poslala otázku k prelepovaniu dokumentácie pacientky. Zároveň som sa s pani Cenkovou spojila aj telefonicky, aby som sa uistila, či je v práci a či mi odpovie. Ubezpečila ma, že áno. Poslala mi odpoveď, z ktorej však nebolo jasné, voči komu, a akú zodpovednosť nemocnica vyvodila," opísala situáciu pre Omédiách.com redaktorka. Obratom preto požiadala hovorkyňu o konkrétnu informáciu ohľadne vyvodenia zodpovednosti. "Ani v piatok, ani v pondelok pani Cenkova nereagovala. V utorok som sa preto s rovnakou otázkou pani Cenkovej pripomenula, a do kópie mailu som pre istotu dala aj riaditeľa nemocnice, Radoslava Čuhu," povedala Demešová.