Nový seriál Tajné životy začína už na začiatku roka

Nový seriál Tajné životy začína už na začiatku roka

RTVS prichádza opäť s novým seriálom.

 

 

Po Kolonáde to budú Tajné životy. V 13-dielnom seriáli účinkujú známi slovenskí herci ako Zuzana Mauréry, Kristína Farkašová, Gabika Marcinková, Peter Kočiš, Anna Javorková, Szidi Tobias, Ján Greššo a mnohí ďalší.

„Seriál je vo vývoji už od minulého roku, vznikal paralelne s Kolonádou, čo je pozitívum, pretože pri ňom bolo viac času na prípravu, scenár, realizáciu," povedal pre Omédiách.com programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.

Odporúčame aj: Pieseň k seriálu Tajné životy naspievala Sima Martausová

Režisérom dramatického seriálu o osudoch ľudí hľadajúcich nový začiatok je Ján Sebechlebský, ktorý stál napríklad za Kriminálkou Staré mesto.

„Je to príbeh z azylového domu pre ženy a deti. Napriek tomu nie je koncipovaný ako ťažký dramatický seriál, ale sú tam aj prvky, ktoré príbeh odľahčujú," povedal Búza. V seriáli sa prelínajú príbehy pracovníkov domova a niekoľkých žien, ktoré prišli z rôznych prostredí.

Hlavnou postavou je štyridsiatnička Eva (hrá ju Zuzana Mauréry), obetavá riaditeľka azylového domu, ktorá zvádza boj medzi prílišným nasadením v práci a nepochopením vlastnej rodiny, ktorá sa jej v dôsledku zanedbávania rozpadáva. Jej manžela Juraja hrá Vlado Kobielsky. Azylový dom vedie s verným kolegom Martinom, ku ktorému ju púta viac než len profesionálny vzťah.

Foto: RTVS

O čom bude seriál:
Eva je obetavá riaditeľka azylového domu pre ženy a deti v núdzi, ktorá zvádza boj medzi prílišným nasadením v práci a nepochopením vlastnej rodiny, ktorá sa jej v dôsledku zanedbávania rozpadáva. Azylový dom vedie s verným kolegom Martinom (30), ku ktorému ju púta viac než len profesionálny vzťah. Keď do azylového domu príde psychicky týraná Linda (27), nielenže skomplikuje vzťah medzi Evou a Martinom, ale svojou prítomnosťou aj ohrozí samotnú existenciu azylového domu. V dome sa stretáva s tromi veľmi odlišnými ženami: fyzicky týranou Máriou (55), Rómkou s nebezpečným tajomstvom Džesikou (19) a citovo vyprahnutou učiteľkou Táňou (45). Všetky štyri ženy tu budú musieť za pomoci Evy a personálu azylového domu, ale aj za pomoci jedna druhej, odhaliť temné tajomstvá, prekonať staré traumy a uchopiť svoje druhé šance na šťastnejší život.

Na začiatku 1. časti seriálu prichádza do azylového domu klientka Mária, ktorú opitý manžel Jano ohrozoval nožom. Zisťujeme, že Mária nie je v azylovom dome prvý raz, lebo podchvíľou má s mužom problémy a uteká z domova. V 1. časti spoznávame aj ostatné klientky a stávame sa svedkami ich pohnutých osudov. Dozvedáme sa o trápeniach Moniky a jej detí, Libuše, Ivety, Jarky, Táne a Džesiky, ale takisto o živote pracovníkov azylového domu: riaditeľky Evy Lustigovej a jej rodiny, obetavého Martina, vyhorenej Beáty či psychológa Jozefa.

Foto: RTVS

Účinkujú: Zuzana Mauréry, Anna Šišková, Božidara Turzonovová, Szidi Tobias, Vlado Kobielsky, Peter Kočiš, Gabriela Marcinková, Kristína Farkašová, Judita Hansman, Vanessa Šarköziová, Leopold Haverl a ďalší
Scenár: Biba Bohinská, Naďa Clontz, Soňa Čermáková