Moderátor RTVS opäť moderuje akciu Smeru

Moderátor RTVS opäť moderuje akciu Smeru Foto: JOJ

RTVS v štatúte zdôrazňuje, že je neprípustné, aby jej programoví pracovníci verejne prezentovali svoje politické názory a spájali svoje pôsobenie v RTVS so svojou činnosťou v politickom zoskupení.

 

 

 

Dlhoročný moderátor zábavných relácií RTVS ale aj JOJ Martin Nikodým ani tento rok neodolal ponuke Smeru a opäť bude súčasťou jednej z jej najväčších straníckych marketingových akcií.

Vedenie Smeru na čele s predsedom každoročne chodí po slovenských kultúrnych domoch zabávať ženy na šnúre osláv MDŽ. Tie sa začínajú s výrazným predstihom pred samotným dňom MDŽ, aby Robert Fico aj s ďalšími straníkmi stihol obísť čo najviac žien.

Odporúčame aj: Maskoti Smeru sú roky tvárami RTVS

Jedna z prvých osláv bude v Šali.

Okrem Nikodýma bude oslavy moderovať herečka Zuzana Vačková. Hrať bude Vašo Patejdl so skupinou, skupiny La Gioia a Čarovné ostrohy.

Nikodým už pravidelne moderuje akcie Smeru. Moderoval sériu podujatí Smeru na Deň matiek v roku 2011, predvolebné mítingy v roku 2012, ale aj MDŽ v roku 2013 a aj 2014, minulý rok aj majálesy. Po kampani v roku 2012 sa stal moderátorom relácie Galileo, pre nezáujem divákov ju televízia stiahla. Moderuje zábavnú reláciu RTVS Milujem Slovensko a v lete bude opäť moderovať aj Naj dedinku Slovenska.

Foto: Smer-SD

 

RTVS v štatúte zdôrazňuje, že je neprípustné, aby ako programoví pracovníci - redaktori, moderátori, ale aj kameramani, zvukári, či archivári verejne prezentovali svoje politické názory a spájali svoje pôsobenie v RTVS so svojou činnosťou v politickom zoskupení.

Moderátorka RTVS Natália Žembová po účinkovaní v spote Aliancie za rodinu z RTVS odišla.

 "Pán Nikodým nie je našim interným zamestnancom. S RTVS spolupracuje externe a preto nebudeme komentovať jeho súkromné aktivity. Zdôrazňujeme, že pán Nikodým s RTVS nespolupracuje na žiadnej publicistickej ani spravodajskej relácii," povedala pre Omédiách.com Dominika Šulková z RTVS.