RTVS prinesie nový seriál Doktor Martin

RTVS prinesie nový seriál Doktor Martin Reprofoto

Už na konci augusta prichádza RTVS s novým vlastným seriálom.


Šestnásťdielny komediálny seriál Doktor Martin vznikol v koprodukcii RTVS a ČT. „Je to komediálny seriál nie sitkom. Pôvodný námet je z Británie, ktorý bol adaptovaný do mnohých krajín," povedal programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.
V Doktorovi Martinovi sa podľa slov vedenia RTVS stretla celá plejáda českých a slovenských hviezd – v seriáli si zahrajú Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Jana Štepánková, Tomáš Měcháček, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Lukáš Latinák, Milan Kňažko, Emília Vášáryová.

Premiéru bude mať v nedeľu 30. augusta o 20.20 na Jednotke.
"Seriál sa bude odohrávať na slovensko-moravskom pomedzí, nebude to dabované. Z toho prostredia prirodzene vychádza, že bude česko-slovensko-moravský," povedal Búza.

RTVS seriál natočila minulý rok, tento rok už natáča druhú sériu.

O čom bude seriál?
Vynikajúci chirurg doktor Martin Elinger opúšťa svoju kariéru v hlavnom meste a rozhodne sa stať obvodným lekárom v mestečku Protějov v Beskydách, ktoré pozná z prázdnin v detstve. Je vynikajúci lekár, ale chýba mu schopnosť komunikovať s ľuďmi - ale práve tú ľudia v mestečku vyžadujú. Už pri prvom stretnutí nevyvoláva dobrý dojem a naopak, správanie miestnych obyvateľov a podedenej sestričky Ireny ho privádzajú do šialenstva. Ani zoznámenie s miestnom učiteľkou Lídou, ktorá v ňom jediná vyvoláva príjemné pocity, nedopadne dobre. Napriek všetkému jeho profesionálne kvality protějovčanom pomáhajú, často aj v beznádejných či ťažko diagnostikovateľných prípadoch. V prvej epizóde odhalí nielen dôvod rastu poprsia hájnikovi, ale aj iné veci...

RTVS nadväzuje na seriálovú tradíciu, ktorú odštartovala minulý rok seriálom Kolonáda, ktorý priniesol RTVS nadpriemerné čísla.
V súčasnosti pripravuje druhú sériu, ktorá sa na obrazovku dostane v budúcom roku. Na jeseň RTVS zopakuje prvú sériu.