RTVS odvysiela naživo diskusiu o extrémizme, bez Kotlebu

RTVS odvysiela naživo diskusiu o extrémizme, bez Kotlebu Foto: RTVS

Do parlamentu sa po voľbách dostala extrémistická strana ĽSNS Mariána Kotlebu.

 


RTVS sa rozhodla v tejto súvislosti odvysielať špeciálne vydanie relácie Večera s Havranom o extrémizme.

 

Aké sú príčiny úspechov radikálov? Kto je za túto situáciu zodpovedný? Čo znamená ich nástup do politiky pre spoločnosť a ako ho treba vnímať v európskom kontexte? Sú hlavné témy relácie, o ktorých bude moderátor Michal Havran debatovať so sociológom Michalom Vašečkom, politologičkou Anetou Világi a odborníkom na extrémizmus Danielom Milom.

Reláciu odvysiela RTVS naživo v utorok 8. marca o 22:40 na Dvojke.

Odporúčame aj: Organizátori antifašistického pochodu vyzývajú na rozpustenie Kotlebovej strany

Večera s Havranom je pod drobnohľadom Rady pre vysielanie a retransmisiu. Hoci to nie je spravodajská relácia, ani politická diskusná relácia, rada od relácie viackrát požadovala, aby mala také zastúpenie ako politické diskusie - napríklad ruskej strany sa dožadovala pri téme proruskej propagandy.

Problém mala v minulosti aj relácia o vzťahu Strednej Európy a Ruska, kde vedeniu televízie chýbal názor niekoho ako je Ján Čarnogurský.

Viac: RTVS nepustila do vysielania diskusiu. Chýbal jej Čarnogurský

Teraz je to o extrémizme, kde už podľa prvých reakcií ľudí na Facebooku sa fanúšikovia ĽSNS dožadujú prítomnosti Mariána Kotlebu. Je otázne, ako bude na reláciu reagovať rada.

"Marián Kotleba dostal priestor v politických reláciách, my budeme diskutovať o fenoméne, ktorého je on iba jedným z prejavov," povedal pre Omédiách.com moderátor relácie Michal Havran.