Redaktor Markízy reaguje na útok Fica: Necítim sa dotknutý, ale prekvapený áno

Redaktor Markízy reaguje na útok Fica: Necítim sa dotknutý, ale prekvapený áno Foto: Markíza

Televízia Markíza reaguje na video premiéra Roberta Fica so záchodovým pavúkom.


Premiér Robert Fico včera zverejnil video-odkaz, v ktorom slovne zaútočil na redaktora televízie Markíza. Nepáčilo sa mu, že ho redaktor na hrádzi odfotil a poslal na Úrad vlády otázky ohľadom ochranky. V reakcii použil premiér slovné invektívy na adresu redaktora.

 

„V demokratickej spoločnosti je legitímne, že novinári kladú otázky. Sme presvedčení, že náš redaktor ich naformuloval profesionálne. Doposiaľ sme nič nezverejnili, išlo o bežné zbieranie podkladov pre reportáž," reagovala televízia.

Viac: Fico odkázal cez Facebook redaktorovi Markízy, že vyzerá ako záchodový pavúk

„Som presvedčený, že bezpečnosť predsedu vlády je legitímnou témou a otázky boli formulované slušným spôsobom. Oficiálnu odpoveď sme, žiaľ, nedostali," povedal redaktor Michal Kovačič. Útokom Fica sa necíti dotknutý. „Nie, to v žiadnom prípade. Prekvapený – áno, ale dotknutý nie," dodal redaktor.

"Odporúčam novinárovi, aby sa nabudúce venoval viac behu, lebo vyzerá ako záchodový pavúk. Po tretie, títo ľudia nie sú so mnou, aby ma chránili. Ale skôr aby mi niekedy bránili od srdca povedať novinárom ako je tento, čo si o ich práci, ich neprofesionalite a tendenčnosti myslím," povedal vo videu premiér.

Video prichádza v čase, keď pokračujú protesty pred rezidenciou Bonnaparte, a v čase, keď médiá upozorňujú na závažné kauzy spojené s kauzou Baštrnák, ale aj napríklad aj záväzky, ku ktorým sa zaviazala vláda Roberta Fica - Jaguar nás bude stáť pol miliardy aj bez zarátania 130-miliónovej dotácie.