Spôsob, akým Igor Matovič reagoval na Petra Bárdyho, je nehodný politika

Spôsob, akým Igor Matovič reagoval na Petra Bárdyho, je nehodný politika Ilustr. foto: FB OĽaNO

Predseda najsilnejšej vládnej strany a minister financií Igor Matovič sa v nedeľu popoludní ukázal opäť ako hulvát. V jeho prípade to nie je prvýkrát, jazykom nehodným politika sa vyjadroval už aj k prezidentke, či politickým oponentom, dnes bez dourážal šéfredaktora Aktualít.

Šéfredaktor a komentátor webu Aktuality.sk Peter Bárdy napísal status, v ktorom len pripomenul, ako Matovič v minulosti kritizoval fašistov, a dnes s nimi rokuje. Bežná práca novinára – hodnotia prácu politikov a pripomínajú im ich sľuby a prehlásenia.

Matovič na to reagoval spŕškou osobných útokov a Bárdymu tykal, hoci si s ním novinár nikdy nepotykal. Napísal, že "Bárdy na svojom facebooku onanuje nad tým, že som si dovolil odpovedať “fašistom” z ĽSNS". Obvinil ho, že "normálna rodina nie je preňho hodnotou, že nedokáže pochopiť ľudí, ktorým na rodine záleží, že je obmedzený, že sa skrýva za Kuciaka" a mnoho ďalšieho.

Odporúčame aj: Matovič vyhlásil, že novinári sú voči nemu zaujatí, lebo nie je LGBTI orientovaný (VIDEO)

Pritom šéfredaktor, ktorý je autorom knihy Obyčajný Matovič. Homo vulgaris, si dovolil len pripomenúť jeden citát Matoviča:

 

Tu je reakcia Igora Matoviča:

Matovič má právo sa uraziť, reagovať, kritizovať, a to aj na status novinára. Všetko sa dá, no slušne. Bývalý premiér to však nevie. Zvolil primitívny, hulvátsky útočný jazyk, ktorý by nemal používať ani ten najobyčajnejší politik.

Dovolím si Matovičovi pripomenúť tiež jeden jeho status o fašistoch, predvolebný, z roku 2018 a s hashtagom "Za slušné Slovensko":

Aktualizácia 23. 5.: Matovič v útok na Bárdyho ale aj ďalších šéfredaktorov a novinárov pokračoval aj nasledujúci deň v pondelok.