Matovič vyhlásil, že novinári sú voči nemu zaujatí, lebo nie je LGBTI orientovaný (VIDEO)

Matovič vyhlásil, že novinári sú voči nemu zaujatí, lebo nie je LGBTI orientovaný (VIDEO) Reprofoto Expres

Minister financií Igor Matovič pokračuje v útokoch na novinárov. V nedeľu slovne zaútočil na šéfredaktora Aktualít, dnes v pondelok v diskusnej relácii Braňa Závodského na Exprese sa sťažoval na aroganciu šéfredaktorov, sebestrednosť médií a vysvetľoval, prečo 13 rokov bojuje aj proti novinárom, pričom opäť zvolil primitívny hulvátsky jazyk.

„...tie rodiny tú pomoc potrebujú a mňa všetky tieto sračky okolo absolútne nezaujímajú,“ reagoval na kritiku, že rokoval s fašistami. Zopakoval aj urážky na adresu šéfredaktora Aktualít. „Dehumanizuje ma! Je tak nabubralý, arogantný, sebestredný človek a ešte sa skrýva, že Ján Kuciak sem, Ján Kuciak tam... Je hanba slovenskej žurnalistiky.“

Podrobnosti: Spôsob, akým Igor Matovič reagoval na Petra Bárdyho, je nehodný politika

Keď mu moderátor relácie pripomenul, že „takéto výpady ústavných činiteľov voči novinárom hodnotia medzinárodné organizácie ako obmedzovanie slobody slova, slobody médií“ Matovič pokračoval: „To nie je znižovanie slobody slova, prepáčte… Hnevám sa na zaujatosť médií, na sebestrednosť médií, na aroganciu šéfredaktorov, na aroganciu novinárov, ktorí si jednoducho povedia, že keď nie som LGBTI orientovaný, tak som absolútny nepriateľ. A v takomto prostredí tu 13 rokov v politike bojujem proti zlodejom a bojujem proti novinárom,“ dodal.

Matovič už od svojho nástupu na post premiéra má pocit, že mu médiá krivdia, a to hlavne tie mienkotvorné.

Odporúčame aj: Matovič novinárom: Reinkarnovali ste si Fica, omyli ste ho zo všetkých skorumpovaných sračiek, máte ho mať

Minulý rok medzinárodná novinárska organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) v svojej pravidelnej hodnotiacej správe slobody tlače vo svete kritizovala Matovičov prístup k novinárom aj nesplnené sľuby na ochranu novinárov.
„Parlamentné voľby, ktoré sa konali na pozadí tejto kauzy (vyšetrovania smrti J.Kuciaka), vyniesli v marci 2020 populistu Igora Matoviča na jeden rok na post predsedu vlády.“ RSF v správe sa pozastavuje nad tým, ako Matovič opakovane a dokonca aj pri príležitosti výročia Kuciakovej vraždy obvinil novinárov z „nenávisti“, kritizoval ich v reakcii na články o jeho diplomovej práci či za jeho riešenie boja proti koronavírusu.