Tím CNN Prima News posilní Libor Bouček

Tím CNN Prima News posilní Libor Bouček Foto: Prima

 Tým zpravodajského projektu CNN Prima News posílí moderátor Libor Bouček (39), který bude moderovat a připravovat ranní vysílací blok.

 

Prima to dnes ČTK sdělila v tiskové zprávě. Loni v prosinci Prima oznámila, že svůj zpravodajský kanál spustí do dubna.

"Jsem přesvědčen, že Libor Bouček bude významnou posilou týmu CNN Prima News. Jeho nadšení pro kvalitní zpravodajství v kombinaci s obrovskou televizní zkušeností mě přesvědčilo, že je ideálním kandidátem," řekl Blesku generální ředitel skupiny Prima Marek Singer. Podle ředitelky CNN Prima News Production Elišky Čeřovské bude mít Bouček na starost ranní vysílací blok.

Bouček už v televizi Prima například provázel diváky reality show Vyvolení, vědomostní soutěží Máme rádi Česko nebo českou verzí Pevnosti Boyard. "Kvůli nové pracovní nabídce odchází z radia Evropa 2, kde včetně doby v žoldu sesterské Frekvence 1 strávil 15 roků," napsal dnes deník Blesk. Mezi další projekty Boučka patří šest ročníků České Miss, několik vyhlášení ankety Český slavík Mattoni, Superstar nebo talentová show Hlas Česko Slovenska.

"Přijmout nabídku vytvářet ranní vysílání CNN Prima News a provázet jím je pravděpodobně největší výzvou mé kariéry. Chci zúročit svoji téměř dvacetiletou praxi jak v rádiích, tak i v nejrůznějších televizních pořadech," uvedl Bouček.

Záměr spustit čistě zpravodajskou televizní stanici na základě licence od CNN oznámila Prima loni na začátku dubna. Program má začít vysílat do roka od tohoto oznámení. Na začátku prosince Prima oznámila, že zpravodaje přestěhovala do nového studia ve zrekonstruované budově v Praze Na Vinici a zahájila několikaměsíční testovací fázi.

Zpravodajství CNN Prima News povede tříčlenná redakční rada. Tvoří ji Čeřovská, ředitelka News Gathering Petra Benešová a ředitel Online News Tomáš Večeřa. V týmu připravující start zpravodajského projektu CNN Prima News je také televizní moderátorka Markéta Fialová, která v posledních letech připravovala a moderovala publicistický pořad Střepiny v televizi Nova.