Kotlebovci naleteli na satirickú stránku, s plnou vážnosťou šíria ich výmysel (FOTO)

Kotlebovci naleteli na satirickú stránku, s plnou vážnosťou šíria ich výmysel (FOTO) Foto: ĽS Naše Slovensko v NR SR

Pre satirické stránky niet väčšej pocty, ako keď na ich vymyslenú správu naletia tí, z ktorých si uťahujú.


Presne to sa stalo českej satirickej stránke AZ 247. Hoci má stránka v podtitule "nikdo nám nediktuje, o čem smíme lhát“, kotlebovci s plnou vážnosťou zdieľajú jej status k fotke s veternými elektrárňami, že tieto „obrovské ventilátory se nachádzajú po celej Afrike a majú za úlohu fúkať teplý africký vzduch smerom do Európy. Preto zažíva Európa rok od roku stále väčšie trópy. Cieľ je jasný - ohriať Európu a vytvoriť prirodzenú klímu pre afrických migrantov, aby se tu cítili ako doma.“

Hoci v diskusii si čitatelia uťahujú z kotlebovcov, ako naleteli, kotlebovcov status šíria ďalej, len premenovali svoju stránku z Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Nitra, na Kotleba – ľudová strana Naše Slovensko.

Nie je to prvýkrát čo kotlebovci naleteli a zdieľali článok zo satirickej stránky. V máji to bol napríklad článok o tom, že Soros pošle účastníkom demonštrácie v ČR peniaze.

Satirická stránka AZ 247 si uťahuje z rasistov, antisorosovcov, či očkovania. Medzi najčítanejšie články patrí napríklad: George Soros po zaplatení všetkým demonštrantom na Letnej vyhlásil bankrot, Vedci potvrdili: Hip hop je hudba pre debilov, Veľký letecký podvod: Ako môžu niekoľko sto tonové lietadlá lietať? Nemôžu!, či známa správa na ktorú naletelo tiež viacero pobúrených ľudí: EU požaduje od ČR, aby premenovala Karlov most na Most Václava Havla.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.