Kotlebovské noviny šíria hoax o Irene Bihariovej

Kotlebovské noviny šíria hoax o Irene Bihariovej

ĽSNS distribuuje po Slovensku a šíri aj na webe stranícke noviny, v ktorých sa hanlivo vyjadruje o podpredsedníčke Progresívneho Slovenska Irene Bihariovej - píše o nej ako „cigánskej fanatičke“ a šíri o nej hoax, že „ministerka SNS schválila tisíce eur pre Irenu Bihariovú.. na zvrátené projekty pre deti na školách” či na “zhubnú LGBTI agendu“.

Bihariová sa rozhodla kotlebovcov za šírenie nenávistnýcjh klamstiev žalovať, zároveň popiera, že by nejakú dotáciu od ministerstva školstva dostala. „Samozrejme, stačí sa pozrieť do centrálneho registra zmlúv na overenie, že som o žiadne “tisícové dotácie” od Lubyovej ani len nežiadala, nie to dostala,“ reagovala na facebooku podpredsedníčka Progresívneho Slovenska.

„Ja osobne som na tieto ich útoky a antikampane zvyknutá. Lenže ja nie som jediná, voči komu využívajú propagandu a lži. Klamstvami a dezinformáciami sa im vždy doteraz darilo deformovať mienku verejnosti a podhazovať jej „nepriateľov štátu“. Takto im ustupovať donekonečna nemôžeme. Nemôžeme im dovoliť, aby bez akýchkoľvek následkov a zodpovednosti útočili na povesť každého, kto je ich ideologický oponent, a využívali pri tom bohapusté klamstvá,“ píše Bihariová, ktorá sa rozhodla na kotlebovcov podať občianskoprávnu žalobu a požiadala verejnosť o pomoc - o príspevok cez transparentný účet na poplatky a pre právnu kanceláriu. "Transparentný účet nie je nijak previazaný s hnutím Progresívne Slovensko a prostriedky naň pripísané nebudú v žiadnom prípade použité na politickú kampaň. Všetky peniaze budú použité výlučne na náklady konania."

Bihariová zároveň prehlásila, že v prípade úspešne vysúdenej náhrady peniaze venuje na kampaň proti dezinformáciám.„Chcem ukázať každému, kto je šikanovaný a urážaný zo strany dnešných extrémistov, že sa vieme brániť. Kotlebovci nemajú právo šíriť bludy, hoaxy a výmysly, len aby získali politické body. Práve vďaka ich osočovaniu a konšpirovaniu sme v dobe, kedy antisystémové sily dokážu ovládnuť Slovensko. Ukážme kotlebovcom, že nesmú používať svoje noviny na lži či propagandu!“

Podobným spôsobom útočia kotlebovci v novinách na Andreja Kisku a ďalších politikov, novinárov či mimovládky.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť.