Irena Bihariová podala žalobu na ĽSNS za ich stranícke noviny (FOTO)

Irena Bihariová podala žalobu na ĽSNS za ich stranícke noviny (FOTO) Foto: FB Irena Bihariová

Politička, o ktorej kotlebovci šíria dezinformácie, dá vytlačiť noviny o bludoch ĽSNS.

ĽSNS distribuovala minulý rok po Slovensku a šíri aj na webe stranícke noviny, v ktorých sa hanlivo vyjadruje o podpredsedníčke Progresívneho Slovenska Irene Bihariovej - píše o nej ako „cigánskej fanatičke“ a šíri o nej hoax, že „ministerka SNS schválila tisíce eur pre Irenu Bihariovú... na zvrátené projekty pre deti na školách” či na “zhubnú LGBTI agendu“.

Na konci roka Bihariová oznámila, že podala na ĽSNS žalobu. Na právne služby použije peniaze z na to určenej zbierky z transparetného účtu, na ktorý jej ľudia prispeli sumou 9000 eur.

Podrobnosti: Kotlebovské noviny šíria hoax o Irene Bihariovej

„Zvyšné peniaze (rovnako ako vysúdenú sumu peňazí) použijem výhradne na nestranícky účel – a to na boj proti dezinformáciám. Konkrétne, že dám vytlačiť a rozdistribuovať noviny s najčastejšími bludmi a nezmyslami, ktorými extrémisti dlhodobo mútia verejnú debatu, s ich overiteľnou protiargumentáciou a faktickými vysvetleniami. Bez akejkoľvek zmienky o Progresívnom Slovensku a propagácie strany, v ktorej pôsobím,“ napísala politička na facebooku.

Zároveň oznámila, že požiadala ministerstvo školstva o potvrdenie, že žiadnu dotáciu, o ktorej píše ĽSNS nedostala ani ona ani združenie, v ktorom pôsobila.

Odporúčame aj: Kotlebovci naleteli na satirickú stránku, s plnou vážnosťou šíria ich výmysel (FOTO)

„Netúžim nijak profitovať z boja proti klamstvám, napokon, ani mi nejde výlučne o očistu svojho mena. V tomto prípade nejdem riešiť svoju osobnú výhru, ale hájiť princíp a nás všetkých, ktorí sme len pre svoj názor verejne znemožňovaní, ohováraní a urážaní. Je jedno, či sme politici, aktivisti, mimovládkari, novinári, alebo bežní ľudia, ktorí si „dovolia“ zastať sa liberálnej demokracie a kriticky konfrontovať antisystémové prúdy,“ píše Bihariová.

„Mojou jedinou motiváciou bolo, aby sme sa vzopreli – aby sme konečne prestali tolerovať bezbrehé klamstvá, ktoré táto strana využíva ako svoju politickú zbraň a ktorou útočí na všetky hodnoty, ktoré nás ako spoločnosť ešte ako tak držia pokope. Nechcem dopustiť, aby sme im donekonečna ustupovali, aby sme boli vytláčaní z debát alebo v nich boli neustále obhadzovaní urážkami,“ dodala.

Podobným spôsobom útočia kotlebovci v novinách na Andreja Kisku a ďalších politikov, novinárov či mimovládky.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť.