Prezidentka sa ostro ohradila proti tomu, ako Blaha účelovo zostrihal jej vyjadrenie

Prezidentka sa ostro ohradila proti tomu, ako Blaha účelovo zostrihal jej vyjadrenie Ilustr. foto KP SR

V nedeľu podpredseda Smeru Ľuboš Blaha zverejnil status s videom, ktorým chcel ukázať, že prezidentka klame. Ukázalo sa však, že klame a manipuluje opäť Blaha.

Poslanec Smeru zostrihal vyjadrenie Zuzany Čaputovej z jednej predvolebnej debaty tak, aby vyznievalo, že vtedy povedala, že by obrannú zmluvu nepodpísala. Pravdou však je, že Čaputová spolu aj vtedajší kandidát Smeru na prezidenta Maroš Šefčovič zmluvu, ako je dnes podpísaná, v relácii podporili. Tu je celé video, čas od 37:30: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14246/183198

Proti statusu, v ktorom Ľuboš Blaha označil prezidentku za farizejku a podvodníčku, sa prezidentka ostro ohradila: "Z celej mojej odpovede, ktorá má takmer minútu, (Blaha - pozn.red.) účelovo vystrihol päť sekúnd. Cieľom bolo vytvoriť obraz, že v tom čase som sa stavala proti tejto dohode. Je to hrubé klamstvo, stačí si pozrieť celú odpoveď. Tvrdila som a aj tvrdím, že by som nikdy nepodpísala zmluvu, ktorá by ohrozila suverenitu Slovenska, zakladala pobyt cudzích vojsk a budovanie základní bez súhlasu parlamentu. Text tejto zmluvy však obavy zo straty našej suverenity vylučuje, pretože zmluva nijako nemení súčasný právny stav o týchto otázkach. V tomto duchu som sa vyjadrila v odpovedi v tejto predvolebnej diskusii a to isté tvrdím aj dnes. Ide o reprezentatívny príklad politickej práce poslanca Blahu, ale aj toho, ako ľahko sa šíria podobné lživé videá na sociálnych sieťach," napísala prezidentka. Môžeme mať rôzne politické názory na obrannú dohodu, ale nemali by sme si pri tom pomáhať s jednoduchými a detinskými klamstvami, dodala.

Odporúčame aj: Predsedníctvo SAV sa verejne ospravedlňuje prezidentke za Blahu
Odporúčame aj: Ľuboš Blaha vedome šíri zmanipulovanú fotografiu Zuzany Čaputovej (FOTO)

Odpoveď prezidentky v predvolebnej diskusii v roku 2019:



Status so zmanipulovaným zostrihaným videom od Blahu:

Jednoduché vysvetlenie, o čo v obrannej zmluve ide: