Marián Greksa sa na blogu ospravedlnil bývalej premiérke

Marián Greksa sa na blogu ospravedlnil bývalej premiérke Foto: blog M.G.

Spevák Marián Greksa sa na svojom blogu ospravedlnil bývalej premiérke Ivete Radičovej za to, že pred rokom a pól jej konanie označil za "obyčajné svinstvo."

 

 

Spevák a poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva, ktorý kandidoval za SAS, dnes na svojom blogu v článku s nadpisom bez diakritiky „pani radicova prepacte" napísal: "Vážená pani Radičová. V novembri 2011 som vám napísal otvorený list vo forme blogu. V súčasnom stave môjho poznania sa Vám chcem čo najúprimnejšie OSPRAVEDLNIŤ. Marian Greksa."

Greksa sa ospravedlňuje za svoj „otvorený list premiérke" z novembra 2011. V ňom napísal, ako si bývalú premiérku vážil, ale aj ako ho sklamala. „Ovšem to, čo ste urobili včera na Vašej tlačovke ,nemôžem nazvať ináč ako OBYČAJNÉ SVINSTVO. Vy ste v priamom prenose odstrelili človeka, ktorému ešte nič nedokázali a nebol vynesený rozsudok. Rozsudok ste vyniesli Vy. Premiérka našej úbohej krajiny, ktorá by takýchto ministrov potrebovala ako soľ. Samozrejme ak sa dokáže jeho vina, nech ho odsúdia a som za to, aby nebola vyvodená iba politická zodpovednosť, ale aj trestnoprávna. Ale zatiaľ by MALA PLATIŤ prezumpcia neviny."

Čo je dôvodom jeho nového poznania, Greksa nenapísal.

Na spomínanej tlačovej besede Iveta radičová oznámila, že chce odvolať ministra za SaS Ľubomíra Galka v súvislosti s aférou odpočúvania novinárov a Michala Gučíka, vtedajšieho šéfa TA3. „Odpočúvanie novinárov, a je úplne bezpredmetné, či legálne, alebo nelegálne, je nezlučiteľné so základnými princípmi právneho štátu a demokracie, na ktorých je postavená táto vláda," povedala vtedy Radičová.