Polícia upozorňuje na novú formu podvodu na internete

Polícia upozorňuje na novú formu podvodu na internete

Na webe sa rozšírila nová formu podvodu, na ktorú oficiálne na facebooku upozorňuje polícia.

 

Web www.knollwalters.com, ktorý sa prezentuje ako slovenská advokátska kancelária, ponúka prácu finančného manažéra. Po vyplnení formuláru vám príde e-mail z adresy Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. s tým, že ste boli prijatý do zamestnania spoločne s pracovnou zmluvou. „Tú máte poslať naskenovanú na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Úlohou manažéra je prijať platby od tretích osôb a následne ich cez Kryptobankomat (napr. v Bratislave) poslať spoločnosti KNOLL & WALTERS,“ popisuje polícia.

Podozrivé sú mená a tváre, ktoré vystupujú na stránke ako zamestnanci. Rovnaké fotky sme našli na podobnej stránke, ktorá ponúka detektívne služby, ale pri fotkách už boli iné mená.

 

Odkiaľ pochádzajú tieto peniaze, ktoré máte ďalej preposlať?

Polícia upozorňuje, že boli získané podvodom. „Webové stránky www.hotovostnapozicka.com a www.pozickaokamzite.com ponúkajú pôžičky, avšak potom, čo dostanú 250 € sa svojim „klientom“ už neozvú. Takto už bolo oklamaných minimálne 90 ľudí, čo je celková škoda 22 500 eur,“ píše polícia, podľa ktorej podvod funguje tak, že ľudia, ktorí naletia, vlastne posielajú peniaze ďalší oklamaným Slovákom, ktorí ich nevedomky posielajú ďalej podvodníkom.