Od statusov Ľuboša Blahu sa dištancuje aj Akadémia Policajného zboru

Od statusov Ľuboša Blahu sa dištancuje aj Akadémia Policajného zboru Foto: FB Ľuboš Blaha

Akadémia Policajného zboru v Bratislave sa vo vyhlásení dištancuje od nenávistných statusov poslanca Ľuboša Blahu, ktorý je vedený na akadémii ako vyučujúci.

Je to po Predsedníctve Slovenskej akadémie vied ďalšia inštitúcia, ktorá sa verejne dištancuje od nenávistných prejavov Blahu.

Akadémia PZ v Bratislave vedie svojich študentov k tolerancii, k základným princípom spolužitia a demokratickým postojom voči každému, kto sa líši farbou pleti, pôvodom, kultúrou, náboženstvom a pod., k rozpoznaniu extrémistických prejavov a akýchkoľvek nenávistných a deštruktívnych postojov, píše akadémia vo vyhlásení.

Odporúčame aj: Vedenie SAV sa striktne dištancuje od statusov Blahu a vyzýva ho na odchod

„Je neprípustné, aby pedagóg Akadémie PZ v Bratislave zastával názory, aké svojimi vyjadreniami a statusmi na sociálnych sieťach verejne prezentuje PhDr. Ľuboš Blaha, PhD., ktorý pôsobí na Akadémii PZ v Bratislave ako odborný asistent na katedre spoločenských vied.“

Akadémia PZ v Bratislave sa v plnom rozsahu dištancuje od všetkých vyjadrení a výrokov Blahu a má za to, že tieto vyjadrenia poškodzujú jej meno, dôveryhodnosť a sú v priamom rozpore s jej poslaním.
Apeluje na morálku, osobnú zodpovednosť a ďalšie pôsobenie všetkých, ktorí sa s uvedenými názormi PhDr. Ľuboša Blahu, PhD. stotožňujú, na akademickej a vedeckej pôde.

Na vyhlásenie reagoval Blaha v statuse. Za vyhlásenie kritizoval rektorku: "Rektorka Akadémie Policajného zboru Kurilovská, ktorá je vrcholovou politickou predstaviteľkou strany Dobrá voľba, na mňa zaútočila za moje názory. Ak by to urobila ako súkromná osoba alebo politička, je to jej právo a síce s ňou nesúhlasím, ale rešpektujem slobodu slova. Lenže ono to vyzerá tak, že to urobila ako rektorka APZ, a teda zneužila svoju akademickú funkciu na politickú činnosť. Ak sa to potvrdí, verím, že to neostane bez následkov," napísal Blaha.