HOPIN v aplikácii prepojí taxi s MHD

HOPIN v aplikácii prepojí taxi s MHD

HOPIN umožní svojim klientom cestovať kombinovane. S aplikáciou sa tak dostanú nielen do taxíka, ale vďaka spolupráci so spoločnosťou Mileus aj do mestskej hromadnej dopravy s automatickou nadväznosťou na taxík, ktorý ich privezie priamo domov.

Šoféri vozidiel hromadnej dopravy využívajú vlastné jazdné pruhy, prípadne koľajnice a v rannej aj večernej špičke môže byť tento druh dopravy rýchlejší a jednoduchší ako jazda autom. Tá je zase výhodnejšia v posledných úsekoch cesty. Pasažieri v autách sa jednoducho dostanú až úplne k cieľu svojej cesty, napríklad na parkovisko pred domom. HOPIN chce svojim zákazníkom ponúknuť to najlepšie z oboch týchto svetov a preto uzatvoril partnerstvo so spoločnosťou Mileus, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

„Klient si pomocou aplikácie privolá taxi službu tak, ako je zvyknutý. V prípade, že v jeho okolí nie je v tej chvíli k dispozícii žiadne vozidlo, klient si bude môcť zvoliť kombinovanú prepravu a nastúpiť do vozidla hromadnej dopravy. Keď vystúpi, vodič taxislužby ho dovezie do konečného cieľa. Naši klienti sa tak vyhnú zbytočnému, neproduktívnemu čakaniu a budú sa po meste pohybovať rýchlo a efektívne,“ povedal Richard Lőrincz, CEO HOPIN.

Ak je v konkrétnej situácii ideálnym riešením cesta iba autom, aplikácia cestu spojmi hromadnej dopravy nenavrhne. Práve preto je kombinovaná doprava ideálne riešenie predovšetkým v čase najrušnejšej premávky.

Aplikácia tiež uľahčí zakúpenie cestovného lístka. HOPIN aplikácia totiž predpripraví SMS správu, ktorú stačí už len odoslať.
Klient sa  nemusí báť, že by mal počas kombinovanej prepravy problém s orientáciou v meste. HOPIN aplikácia poskytuje prehľad o okolitých zastávkach v oboch smeroch i grafikonoch na základe polohy smartfónu cestujúceho.