Rapujúci revízor v MHD sa stal hitom

Rapujúci revízor v MHD sa stal hitom Reprofoto youtube BVG

Internetovou senzáciou sa okamžite po zverejnení stal klip rapujúceho revízora berlínskej hromadnej dopravy BVG, ktorému je všetko fuk, ak platia cestujúci.

 

Na facebooku si dvojminútové video od piatkového zverejnenia pustili dva milióny ľudí, ďalší milión ho už videlo na serveri YouTube. Video je súčasťou reklamnej kampane prevádzkovateľa MHD.

Znudený revízor v podaní textára Kazima Akbogy prechádza súpravou metra a rapuje o tom, že je mu jedno, ak majú ľudia mesačný kupóny, počúvajú hlasnú hudbu, platia veľkými bankovkami, majú pupky, sú gayovia, pritiahnu do podzemky koňa alebo vo vagóne krájajú cibuľu, musia však mať platný cestovný doklad.

"Žiadny lístok, to nie je jedno. Vôbec žiadne prachy, to nie je jedno," menuje dve veci, ktoré dopravnému podniku vadia.

"Takú odozvu sme hneď na začiatku nečakali. Možno po štrnástich dňoch. Sme milo prekvapení," uviedla hovorkyňa BVG Petra Reetzová. Video po zverejnení na facebooku videlo počas šiestich hodín 640.000 ľudí.

BVG sa ale na webe nestretol len s priaznivými reakciami. "To video je ako autonehoda. Nemôžete sa nepozerať, aj keď je to hrozné," napísal na facebooku jeden z kritikov. Ďalší zase poznamenal, že dopravný podnik mal radšej investovať do zlepšenie služieb.

Text pre BVG s názvom Is mir egal (Je mi to fuk) nie je úplne nový, Akboga ho s inými slovami zložil po tom, čo vlani v lete prišiel o prácu reklamného textára. Vtedy však spieval o tom, že je mu jedno, že nemá žiadnu prácu a peniaze a že mu prišla už druhá upomienka na zaplatenie.