Pozor, niektoré linky MHD v Bratislave začínajú jazdiť zadarmo, pozrite sa, ktoré

Pozor, niektoré linky MHD v Bratislave začínajú jazdiť zadarmo, pozrite sa, ktoré Foto: Omediach.com

Najzásadnejšou zmenou pre MHD v čase dopravných obmedzení budú bus pruhy na Gagarinovej ulici smerom do aj von z mesta a obchádzková trasa ulice Mlynské Nivy, ktorá bude smerovaná po Páričkovej ulici v obidvoch smeroch. Vďaka tomu sa MHD v tomto čase stane najrýchlejším spôsobom prepravy na všetkých kritických úsekoch. Všetky podrobné zmeny budú pravidelne aktualizované na webovej stránke Dopravného podniku Bratislavy.

 


Od pondelka 18. februára až do konca marca budú môcť všetci cestujúci na linkách 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť zadarmo. Okrem toho BID ponúka v tomto čase aj 50% zľavu z týždenného cestovného lístka, ktorý si zakúpite prostredníctvom aplikácie IDS BK.

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami od 15.2.2019 Vám v oblasti kruhového objazdu PRIEVOZ odporúčame využiť nasledujúce trasy a linky MHD:

V smere z Vrakune a Podunajských Biskupíc do západnej a centrálnej časti mesta a mestskej časti Ružinov využite trolejbusové linky č. 201, 202 a autobusovú linku č. 75.

V smere sever a západ mesta využite linku č. 201 na trase Vrakuňa - Ružinov - Trnavské mýto - Račianske mýto - Hlavná stanica. Do úplného centra mesta a v smere na Mlynské Nivy môžete prestúpiť na zastávke Miletičova na linku č. X72, ktorá bude v kritickom úseku Mlynských Nív vedená obojsmerne cez Páričkovu ulicu.

V smere na Kollárovo a Hodžovo námestie využite linku č. 202 na trase Vrakuňa - Ružinov - Nivy - Svätoplukova - Záhradnícka - Kollárovo nám. - Hodžovo nám. (cez BUS pruh na Gagarinovej ulici). Do úplného centra mesta môžete prestúpiť na zastávke Miletičova, Novohradská alebo Košická (Autobusová stanica) na linku č. X72.

V smere z Vrakune do Ružinova cez Nové Mesto až do Krasňan využite linku č. 75.

Obyvateľom Prievozu odporúčame cestovať aj linkou č. 212 na trase Cintorín Vrakuňa - Prievoz - Ružinov - Nivy - Svätoplukova - Záhradnícka - Kollárovo nám. - Hodžovo nám. - Kramáre - Patrónka (po Mierovej ulici). Do úplného centra mesta môžete prestúpiť na zastávke Miletičova, Novohradská alebo Košická (Autobusová stanica) na linku č. X72.

 

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami od 15.2.2019 v oblasti MLYNSKÉ NIVY budú platiť nasledovné zmeny:

Po Páričkovej ulici budú jazdiť len vozidlá MHD a vozidlá TAXI služby.
Cez Páričkovu ulicu budú jazdiť linky č. X72, 50, 205.
Cez Landererovu ulicu bude jazdiť linka č.. 70.
Linka č. 88 a č. 21 končiace pri bývalej autobusovej stanici zostanú bez zmeny.
Na Páričkovej ulici budú dve zastávky MHD - pri budove VÚB Banky (Autobusová stanica) a pri križovatke so Svätoplukovou ulicou (Cvernovka).
V rámci Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) môžu cestujúci využiť aj linky SlovakLines z regiónu, ktoré jazdia po Gagarinovej. Platiť bude štandardný cestovný lístok či električenka. Cestovné lístky na regionálne autobusy dopravcu SAD Dunajská Streda (mimo IDS BK) je nutné zakúpiť si u vodiča. Regionálne linky stoja na najdôležitejších zastávkach vo Vrakuni a na Gagarinovej ulici vrátane zastávky Cintorín Vrakuňa.