Dag Daniš už pre Postoj nepíše

Dag Daniš už pre Postoj nepíše Reprofoto Youtube Aktuality.sk

Kontroverzný komentátor Dag Daniš už nepíše pre online denník Postoj. Posledný text mu vyšiel 24. marca. Od vtedy píše komentáre len na svojom facebooku, kde v diskusii sám čitateľom napísal, že už pre Postoj nepíše a dnes to potvrdil aj pre Omediach.com.

"So šéfredaktorom sme sa zhodli, že línia Postoja a moje komentáre sú čoraz viac nezlučiteľné a najjednoduchším východiskom bude môj odchod. Vyhodnotil som to tak, že pokračujúce redakčné zásahy do mojich autorských textov - bez môjho vedomia - by určite neboli riešením," reagoval pre Omediach.com Daniš.

"Aj po 24. februári je dôležité, aby sme v médiách dokázali otvorene rozmýšľať aj polemizovať, napríklad o tvrdosti sankcií proti Rusku, o vojenskej pomoci Ukrajine alebo o tom, či sa v dohľadnom čase dokážeme odpojiť od ruského plynu. Lenže rovnako je pre mňa a pre Postoj dôležité, aby sme v tejto téme, ktorá bude formovať naše životy aj diskusie aj ďalšie mesiace a roky, zdieľali istý spoločný rámec. Spolu s Dagom sme dospeli k záveru, že naše názory sa rozchádzajú natoľko, že tento rámec už nevieme nájsť," povedal pre Omediach.com šéfredaktor Postoja Martin Hanus.

Odporúčame aj: Dag Daniš o rozdávaní piškótiek od Sorosa, hrozbe 5G sietí a komsomoľských novinároch

Daniš nastúpil do konzervatívneho online denníka Postoj v októbri v roku 2020.

Dag Daniš bol v minulosti šéfredaktorom už zaniknutej Národnej obrody. Písal aj pre Aktuality, Pravdu, v minulosti bol komentátorom a zástupcom šéfredaktora Hospodárskych novín. Istý čas písal pre niekdajší projekt súčasného podpredsedu Sme rodina a ministra Milana Krajniaka – jeho Konzervatívny výber. Svojimi komentármi prispel do knihy Igora Bukovského, ktorý počas pandémie patri medzi hlavných šíriteľov dezinformácií o covide.

Pre Postoj začal písať bývalý kolega Daga Daniša z Aktualít Marek Vagovič.

Zatiaľ nie je známe, kam Daniš pôjde. Aktuálne sa rozširuje aj online denník Štandard, na čele ktorého je bývalý redaktor z Postoja Jaroslav Daniška.

Podrobnosti: Eva Güttlerová sa stala výkonnou riaditeľkou denníka Štandard