Pohoda 2023 bude mať niekoľko noviniek, napríklad sa o deň predĺži a príde aj Vojtik z Detvy (VIDEO)

Pohoda 2023 bude mať niekoľko noviniek, napríklad sa o deň predĺži a príde aj Vojtik z Detvy (VIDEO)

Pohoda sa v tomto roku predĺži o jeden deň. V stredu 5. júla o 18:00 sa otvorí festivalové parkovisko, obe stanové mestečká, silent camp a karavan parking. V oboch stanových mestečkách bude pripravený špeciálny program na niekoľkých miestach, budú fungovať úschovne, sociálne zariadenia, stánky s jedlom a pitím a zdravotnícke centrá. Centrum festivalu ostane až do štvrtka 14:00 uzavreté, tým pádom sa nebude dať prechádzať z jedného stanového mestečka do druhého. Dôvodom je prebiehajúca rekonštrukcia cesty prvej triedy č. 9 medzi Drietomou a Mníchovou Lehotou, ktorá je hlavnou prístupovou trasou pre autá idúce na festival.

Tento rok na Pohode vznikne nový stage s názvom Tepláreň. Počas dňa budú na tomto pódiu prebiehať rôzne diskusie ale aj divadelné predstavenia venujúce sa téme LGBTI+ a večer budú prebiehať hudobné vystúpenia. Zahrá napríklad pesničkárka Nina Kohout, hip-houseový Cakes Da Killa, česká drag queen Miss Petty alebo DJky TRANSmisia a IAmNøt.

Do programu Teplárne pribudlo nové meno: Vojtik z Detvy, kterého pesnička DETVIANSKY SEN sa stala vďaka odvážnému textu virálnou.

Aj tento rok organizátori vyhlásili súťaž Pohoda Visual Art Contest, ktorá je zameraná na site-specific výtvarné inštalácie pre festivalový areál. Vybraným dielom sa stala inštalácia Dear Thearlings od Šimona Chovana. Tento rok bola udelená aj špeciálna cena, ktorú získalo dielo Castorin dua BAHNO 974.

Fanúšikovia mladej hudby, undergroundu, tvrdšej hudby a gitár sa na tohtoročnej Pohode môžu tešiť až na dve Garáže kurátorované Denisom Bangom (The Wilderness, FVCK KVLT).

Zatiaľ má Pohoda festival zverejnených 90 hudobných mien z takmer 25 krajín sveta a mnohé ešte pribudnú.