Sieť X plánuje zaviesť ročné predplatné 95 centov

Sieť X plánuje zaviesť ročné predplatné 95 centov

Sociálna sieť X bude testovať nový model predplatného. Za použitia základných funkcií, ako "like", preposielanie alebo citovanie príspevkov iných užívateľov, chce vyberať ročný poplatok jeden dolár (95 centov). Účelom zavedenia nového modelu predplatného, ktoré označuje ako "Not A Bot", je boj proti robotom a spamerom. Uviedla to spoločnosť X.

 

Poplatok sa má v jednotlivých krajinách líšiť v závislosti od výmenného kurzu. Nový spôsob bude najprv k dispozícii užívateľom na Novom Zélande a Filipínach. Test sa nedotkne existujúcich užívateľov. Noví používatelia však budú môcť iba prezerať a čítať príspevky, sledovať videá a účty.

Roboti sú pre Elona Muska, ktorý spoločnosť predtým známu ako Twitter vlani kúpil, problematickou témou. V júli X zaviedla limit pre počet prezeraných príspevkov, aby "zabezpečila autenticitu" užívateľskej základne.

Začiatkom tohto mesiaca agentúra Reuters s odvolaním sa na vlastný zdroj uviedla, že sa generálna riaditeľka X Linda Yaccarinová stretla s veriteľmi spoločnosti. Na tomto stretnutí uviedla, že spoločnosť bude testovať tri úrovne predplatného podľa počtu reklám zobrazených používateľmi.