Mediaboard expanduje do zahraničia, otvára nové pobočky

Mediaboard expanduje do zahraničia, otvára nové pobočky Tomáš Berger Foto: Mediaboard

Mediaboard, líder v spoločnosť na monitorovania médií, expanduje do zahraničia. S cieľom oživiť rigidné trhy vstupuje do Poľska a Chorvátska, kde otvára nové pobočky, vedené skúsenými miestnymi manažérmi, informuje spoločnsoť v tlačovej správe.

Mediaboard je česká technologická spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2015 s cieľom poskytnúť českému PR prostrediu moderné nástroje na analýzu a prácu s dátami. V roku 2018 otvorila samostatnú pobočku pre slovenský trh. Za tú dobu sa od monitoringu médií transformoval na komplexnú all-in-one media intelligence službu. V súčasnosti monitoruje viac ako 250 tisíc mediálnych zdrojov z viac ako 200 krajín na svete a každý deň prostredníctvom svojho globálneho monitoringu zachytí viac ako 3,5 milióna článkov. Teraz ku krajinám s vlastnou pobočkou pribudnú Poľsko a Chorvátsko. Rozširovanie na ďalšie trhy je súčasťou expanznej stratégie, ktorú Mediaboard oznámil v minulom roku.

„Poľsko a Chorvátsko skvele spĺňajú kritériá, ktoré sú pre nás pri vstupe dôležité. Konkurenčné prostredie tu nie je zdravé alebo tu priamo vládne monopol, ako je to v Poľsku. Súčasní hráči zároveň neprinášajú žiadne zásadné inovácie a vývoj produktov stagnuje. Práve z neustáleho posúvania nášho produktu a jeho komplexnosti chceme ťažiť. Do týchto krajín vstupujeme s cieľom rozhýbať trh,“ hovorí Tomáš Berger, zakladatel a CEO Mediaboard.

Ponuka Mediaboardu bude na oboch nových trhoch rovnaká ako v Česku. Lokálni zákazníci tak okrem tradičného monitorovania médií môžu využiť aj komplexnú publikačnú platformu, určenú na komunikáciu s novinármi, a ďalšie funkcie.

„Úspech neočakávame len vďaka technologickému posunu, ktorý Mediaboard prináša, ale aj vďaka našej firemnej filozofii. Nechceme byť ďalším dodávateľom, ale rovnocenným partnerom, ktorý prostredníctvom komunikácie pomáha budovať silné značky. Veríme, že tento prístup bude pre mnohých príjemnou zmenou oproti existujúcej praxi,” doplňuje šéf Mediaboard Slovensko Ľubomír Šimášek.

Oba trhy budú fungovať ako samostatné spoločnosti s miestnym manažmentom. Poľskú pobočku bude riadiť Marcin Szczupak, ktorý má za sebou viac ako 20-ročnú kariéru v odbore. Okrem skúseností so sebou prináša aj dôležitú znalosť lokálneho trhu a jasne danú víziu toho, ako a kam Mediaboard v Poľsku posúvať. CEO chorvátskej pobočky sa stal Petar Ćuk, ktorý zohral jednu z kľúčových rolí vo formovaní trhu mediálneho monitorovania v Chorvátsku.

Poľský trh otvoril Mediaboard na začiatku septembra a štart v Chorvátsku je plánovaný na polovicu mesiaca. „Chceli by sme zopakovať to, čo sa nám podarilo na Slovensku či v Česku. Teda rýchlo sa stať najvýznamnejším hráčom na lokálnom trhu. Tieto lokálne prvenstvá však nevnímame ako náš cieľ, ale ako prostriedok k tomu, aby sme patrili medzi top 5 najväčších poskytovateľov služieb mediálneho monitorovania a media intelligence na svete,“ dodáva Berger.

Mediaboard ponúka široké portfólio komplexných monitorovacích a analytických služieb. Pokročilé nástroje real-time monitoringu umožňujú komplexné analýzy výstupov, e-mailové reporty, prehľadné štatistiky aj monitoring sociálnych sietí.