Pred eurovoľbami sa najviac písalo o Progresívnom Slovensku, ukazujú dáta

Pred eurovoľbami sa najviac písalo o Progresívnom Slovensku, ukazujú dáta Najčastejšie sa vyskytujúce výrazy v spojení s PS

Ktoré strany mali pred eurovoľbami v médiách najväčší priestor?

Spoločnosť Mediaboard opäť spúštila online projekt Mediálny obraz. „Považujeme za obzvlášť dôležité, aby ľudia na Slovensku mali prístup k nezávislému monitoringu mediálnej aktivity,” povedal CEO spoločnosti Mediaboard Ľubomír Šimášek. Centralizované dáta môžu podľa jeho slov pomôcť verejnosti lepšie pochopiť mediálnu stopu kandidujúcich strán a odhaľovať potenciálne skreslenia.

Najčastejšie sa spomínali progresívci, antisystém bol na okraji

Dáta Mediálneho obrazu ukazujú, že z pohľadu objemu medializácie získali najväčší kus májového koláča opozičné strany. S necelými 6-tisíc zmienkami dominovali Progresívne Slovensko a SaS. K 4-tisícom sa približovala strana Smer a cez trojtisícovú hranicu sa dostal aj Hlas.

Naopak, hnutiu SLOVENSKO zatiaľ nepomohla ani volebná koalícia so stranou Za ľudí a s 249 zmienkami výrazne zaostávalo.

Z mimoparlamentných strán bola v máji najviditeľnejšia Maďarská aliancia (698) a Demokrati (489). Republika mala v tradičných médiách iba okrajový priestor (68), novinári dokonca častejšie spomínali stranu Slovenský PATRIOT (80).

Ako vyzerá mediálny obraz v júni

Mapu politických článkov v rámci intenzity opäť najviac formovali Denník N a SME. Obe médiá boli dvoma najčastejšími zdrojmi o Smere, PS, SaS aj Hlase.

Po voľbách sa všeobecne naviac písalo o Progresívnom Slovensku a o Smere.