Niekto o smrti utečencov. Fico o zdochnutej koze

Niekto o smrti utečencov. Fico o zdochnutej koze

Idú voľby a tak mnohí húževnatí politici začínajú blogovať. Blogovanie ohlásil aj Robert Fico a kde inde, ako na sme.sk. Blogová platforma na sme.sk je najčítanejšia. Premiér však s redakciou Sme nekomunikuje a redakciu premenoval na Sme-Pentu.

 

 

Premiér začal po viac ako ročnej prestávke blogovať. Presne v deň, keď najsilnejšou spravodajskou udalosťou na Slovensku aj v okolitých krajinách bola veľká tragédia pri Parndorfe, pri ktorej zomrelo viac ako 70 utečencov. Mnohí politici na Slovensku aj v okolí včera sa sústredili hlavne na vyjadrenia súcitu a upozorňovali na potrebu empatie k trpiacim.

Akú tému si vybral Fico na ohlásenie blogovania na sme.sk? Útok na redakciu Sme.

V článku s názvom Zdochla mi koza? Nech vláde a Slovensku zdochne celé stádo! zopakoval urážky, ktorými častuje redakciu už dlho. „Už som si zvykol, že denník SME sa mi venuje prakticky každý deň. A po tom, čo sa jeho významným spoluvlastníkom stala finančná skupina PENTA sme správne odhadli, že útočnosť denníka voči mne, vláde a SMERU - SD bude narastať, aby sa vyvinili v očiach svojich čitateľov," a v tomto štýle pokračoval do konca článku. Pridal aj video, v ktorom sa neobjavilo nič nové, čo by na adresu Sme už niekoľkokrát nepovedal. Aktuálne je len to, že sa mu nepáči článok Sme o zákone o pomoci chudobným okresom.

Odporúčame aj: Prezidentská stránka Roberta Fica radí, ako schudnúť

„Útoky médií typu SME zvládam po rokoch v politike vcelku ľahko. Nevidím však dôvod, prečo by som si nemal nájsť raz za týždeň 15 minút, aby som napísal, s akou politickou obludnosťou SME PENTA opäť straší v slovenskom mediálnom priestore," napísal na záver Fico.

Naposledy Fico blogoval na Sme pravidelne pred parlamentnými voľbami v roku 2012 a potom pred prezidentskými voľbami. Viac ako rok a pol mal na blogu pauzu.

Premiér Fico nie je jediný, ktorý bloguje len pred voľbami. Komentárov podpísaných politikmi bude na blogoch s blížiacimi sa voľbami len pribúdať.

Pokúsime sa získať stanovisko redakcie Sme.