Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou? Ilustrácia: Atmosféra

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.

Momentálna zdravotná situácia ovplyvňuje všetky oblasti nášho života. Jednou z nich je aj organizácia hromadných podujatí. Berúc ohľad na riziká spojené so šírením koronavírusu sa organizátori festivalu Atmosféra, ktorý sa pravidelne koná v Hontianskych Nemciach, rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021. 

Aj keď sa momentálna situácia v oblasti šírenia koronavírusu relatívne zlepšuje, pre hromadné podujatia nad tisíc osôb to počas roku 2020 nevyzerá priaznivo. „Festival Atmosféra má kapacitu dvetisíc návštevníkov. Podľa súčasných vyjadrení krízového štábu a potrebných hygienických opatrení, ako sú napríklad rozostupy medzi ľuďmi, vieme, že festival takéhoto rozmeru tento rok na lúke pri Hontianskych Nemciach nebude možné zorganizovať. S ohľadom na zdravotnú a bezpečnostnú situáciu sme sa rozhodli deviaty ročník festivalu Atmosféra presunúť na leto 2021,” hovorí Gretka Pavlovová, organizátorka festivalu. 

„Leto bez Atmosféry? To si nevieme predstaviť.”

Festival, ktorý Gretka Pavlovová začala organizovať vo svojich sedemnástich rokoch, postupne menil miesto konania. Prvé ročníky sa konali na miestnom futbalovom ihrisku alebo v kultúrnom dome pri účasti desiatok návštevníkov. Dnes prvý augustový víkend získava prívlastok atmosférický a na čarovné miesto sa premieňa lúka neďaleko viníc v Hontianskych Nemciach. Netreba zabúdať, že cestu do tohto čarovného kraja merajú nadšenci festivalu z celého Slovenska. „Práve preto, že Atmosféra je výnimočným festivalom, už teraz premýšľame nad tým, ako ju vytvoriť v menšom a inak. Teraz je internet plný online vystúpení a my chceme ľuďom dopriať skutočný zážitok naživo, na našej lúke. Radi by sme aspoň nejako pomohli hudobníkom a dodávateľom, lebo táto situácia je veľmi náročná aj pre nich. A my si  už leto bez Atmosféry naozaj nevieme predstaviť,” dopĺňa Gretka Pavlovová. O ďalších krokoch budú organizátori informovať priebežne. 

Čo so zakúpenou vstupenkou? Máte tri možnosti

„Sme veľmi vďační tým ľuďom, ktorí s nami do poslednej chvíle dúfali, že festival bude a bude v štandardnom rozsahu. Ďakujeme všetkým tým, ktorí si zakúpili vstupenky v predstihu,” hovorí Gretka Pavlovová. Ak majú návštevníci zakúpené vstupenky, organizátori pre nich pripravili tri možnosti, čo s nimi môžu spraviť:
1. vstupenku môžu vrátiť a organizátori im vrátia peniaze;
2. vstupenku si môžu preniesť na rok 2021 - bude platná;
3. vstupenku si môžu ponechať a tým podporia organizáciu festivalu Atmosféra. 
 
Festival Atmosféra, 6. – 8. august 2021, Hontianske Nemce - Vinice