Skupina Heureka Group má nového šéfa komunikácie

Skupina Heureka Group má nového šéfa komunikácie Foto: Heureka Group

Komunikačný tím skupiny Heureka Group, ktorá pôsobí v deviatich krajinách strednej a východnej Európy, od marca vedie Martin Žabka, ktorý nastúpil na novovytvorenú pozíciu Group Head of Communications.

Vo svojej novej úlohe bude zodpovedný za mediálnu komunikáciu, internú komunikáciu, sociálne siete a za oblasť firemnej zodpovednosti pre skupinu deviatich krajín strednej a východnej Európy, v ktorých Heureka Group pôsobí, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

„Heureka Group je najsilnejším hráčom e-commerce v regióne CEE a v priebehu najbližších rokov má ambíciu stať sa najväčším online trhoviskom v Európe. Jedným z mojich hlavných cieľov bude posilňovať pozíciu skupiny ako lídra európskeho online nakupovania,” povedal Žabka.
„Mám radosť, že sa stávam súčasťou firmy, ktorá má skutočný každodenný vplyv na ľudí a ako bonus má jedinečnú firemnú kultúru,“ dodal Žabka.

Jedným z ďalších cieľov bude podľa Žabku posilnenie Heureky ako kľúčového partnera pre značky aj e-shopy ako poskytovateľa dátových analýz a štatistík o nákupnom správaní zákazníkov zo všetkých deviatich krajín.

Martin Žabka vyštudoval Fakultu multimediálnych komunikácií Univerzity Tomáše Bati. Viac ako dvadsať rokov sa pohybuje v oblasti public relations, internej komunikácii a CSR v spoločnostiach O2, CETIN, Siemens, Sport Invest Group, Honeywell alebo Novartis. Pracoval aj v PR agentúre AMI Communications.

Skupina Heureka Group sa venuje prepájaniu e-shopov a značiek so zákazníkmi. Vlastní ju trojica investorov v zložení 40% skupina PPF, 40% EC Investments a.s. podnikateľov Daniela Křetínskeho, Patrika Tkáča a Romana Korbačku a 20% skupina Rockaway Jakuba Havrlanta.
Do skupiny Heurka Group patrí tiež Árukereső.hu v Maďarsku, Compari.ro v Rumunsku, Pazaruvaj.com z Bulharska, Ceneje.si zo Slovinska, Jetfinije.hr z Chorvátska, Idealno.rs zo Srbska a Idealno.ba z Bosny.