Škoda Auto potvrdila, že predsedom predstavenstva bude Klaus Zellmer

Škoda Auto potvrdila, že predsedom predstavenstva bude Klaus Zellmer Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto dnes oficiálne potvrdila, že Klaus Zellmer sa k 1. júlu 2022 stane predsedom predstavenstva značky. Nahradí doterajšieho šéfa Thomasa Schäfera, ktorý prevezme k 1. júlu funkciu predsedu predstavenstva značky Volkswagen, zároveň sa stane členom koncernového predstavenstva a bude riadiť skupinu objemových značiek. Automobilka to dnes uviedla v tlačovej správe.

S odvolaním sa na svoje zdroje informáciu o tom, že sa stane novým šéfom Škody práve Zellmer, to v piatok uviedol nemecký magazín Automobilwoche. Zellmer v súčasnosti pôsobí ako člen predstavenstva značky Volkswagen, zodpovedá za oblasť predaja, marketingu a popredajných služieb.

Schäfer sa na pozícii prevádzkového riaditeľa už od 1. apríla 2022 venuje operatívnemu riadeniu značky Volkswagen. Škodu opustí na konci júna. Na čelo automobilky prišiel 3. augusta 2020, z funkcie tak odíde takmer po dvojročnom pôsobení.

"Thomas Schäfer previedol automobilku Škoda bezpečne dvoma extrémne náročnými rokmi a zároveň prostredníctvom stratégie Next level - Škoda strategy 2030 formuloval jasný plán do budúcnosti. Škoda Auto je teraz elektrifikovanejšia, digitálnejšia a viac medzinárodná ako kedykoľvek predtým," uviedol predseda dozornej rady Murat Aksel.

Absolvent štúdia podnikovej ekonomiky Klaus Zellmer zčal svoju profesijnú dráhu v roku 1997 ako asistent člena predstavenstva v spoločnosti Porsche AG. V roku 2015 bol Zellmer menovaný prezidentom a generálnym riaditeľom spoločnosti Porsche Cars North America v americkej Atlante. Od 15. septembra 2020 je Klaus Zellmer členom predstavenstva značky Volkswagen.