365.bank sa pridala k ambasádorom diverzity

365.bank sa pridala k ambasádorom diverzity Foto: 365.bank

365.bank sa stala oficiálnym signatárom Charty diverzity z dielne Nadácie Pontis. Prihlásila sa tak k záväzku vytvárať a udržiavať pracovné prostredie založené na princípoch rozmanitosti, nediskriminácie a rovnosti, a to bez ohľadu na vek, pohlavie, etnicitu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu či zdravotné znevýhodnenie.

Charta diverzity je dobrovoľná iniciatíva firiem a organizácií na podporu inklúzie a diverzity na pracoviskách, s cieľom poskytovať prácu a príležitosti všetkým bez rozdielu.

365.bank sa k princípom rovnocenného prístupu k zamestnancom hlási už od svojho vzniku. Liberálne a demokratické hodnoty preniesla aj do svojho etického kódexu a neskôr do stratégie inklúzie a diverzity, ktorými sa riadi. Podpísanie Charty diverzity bolo tak prirodzeným krokom, ktorým sa banka pridala k oficiálnym ambasádorom diverzity. „Podpis Charty je pre nás aj verejným záväzkom, že v celej našej bankovej skupine budeme pokračovať vo vytváraní kultúry, ktorá buduje empatické, rozmanité a rešpektujúce prostredie voči všetkým. Každý človek je jedinečná osobnosť. Vážime si jeho inakosť a naše spoločné hodnoty sú to, čo nás všetkých spája,“ hovorí CEO 365.bank Andrej Zaťko.

Jej firemná kultúra je pritom založená najmä na pilieroch rodovej, vekovej a sociálnej rovnosti a diverzity. Banka dbá na dodržiavanie platovej rovnosti bez ohľadu na pohlavie. Jej manažment tvoria muži aj ženy v rovnakom pomere. 365.bank pritom otvára tému rodovej rovnosti aj v rámci svojho mediálneho priestoru a upozorňuje na problém mužsko-ženských sterotypov, čím sa snaží poukazovať na potrebu pozitívneho prístupu k diverzite a inklúzii aj v rámci celej spoločnosti.

Foto: 365.bank

S cieľom podporiť návrat zamestnancov a zamestnankýň z materskej resp. rodičovskej dovolenky zaviedla adaptačné programy a možnosť pracovať na skrátený úväzok, ako aj vzdelávacie či školiace možnosti na zvyšovanie ich kvalifikácie a odborných vedomostí.
Banková skupina zamestnáva ľudí aj so zdravotným či sociálnym znevýhodnením a tiež sa podieľa na aktivitách posilňujúcich medzigeneračnú spoluprácu a podporuje vzdelávanie a osvetu naprieč všetkými skupinami. „Rozmanitosť, nediskriminácia a vzájomný rešpekt sú hodnoty, ktoré by sme mali mať neustále na zreteli. V našom každodennom živote, na pracovisku a prakticky v každej situácii. Diskriminácia na základe rodu, veku, rasy, zdravotného znevýhodnenia, sexuálnej orientácie či akákoľvek iná forma diskriminácie nesmie mať miesto v tomto storočí,“ dodáva Andrej Zaťko.

Charta diverzity je dobrovoľná iniciatíva firiem a organizácií na podporu inklúzie a diverzity na pracoviskách. Slovenská charta je súčasťou Európskej platformy pre Charty diverzity, ktorá vznikla z iniciatívy Európskej komisie. Charta diverzity Slovensko svojimi aktivitami podporuje napĺňanie cieľov udržateľného rozvoja, na ktorých sa dohodli svetoví lídri. Ich dosahovanie pomáha pretvárať svet na lepšie miesto pre život.