Markíza a Refresher spúšťajú predvolebnú kampaň: Nerozhoduj za mňa (VIDEO)

Markíza a Refresher spúšťajú predvolebnú kampaň: Nerozhoduj za mňa (VIDEO) Reprofoto Markíza

Slovensko čakajú o dva mesiace predčasné parlamentné voľby, ktoré rozhodnú o politickom smerovaní krajiny na najbližšie roky. Televízia Markíza a web Refresher.sk a sa rozhodli pripraviť celospoločenskú kampaň so sloganom „Nerozhoduj za mňa“, ktorá je zameraná na podporu účasti vo voľbách. Cieľovou skupinou kampane sú najmladší voliči, najmä prvovoliči a druhovoliči vo veku od 18 do 25 rokov, a Slováci žijúci v zahraničí, informuje Markíza v tlačovej správe.

„Ako najsledovanejšia televízia si uvedomujeme našu spoločenskú zodpovednosť a zároveň aj dôležitosť septembrových predčasných parlamentných volieb pre ďalší osud Slovenska. Rozhodli sme sa preto takouto formou zvýšiť povedomie o samotných voľbách, o dôležitosti ísť 30. septembra 2023 voliť a edukovať najmladšie publikum o význame a dosahoch účasti vo voľbách pre ich vlastnú budúcnosť,“ vysvetlil Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Kampaň dnes štartuje televíznym spotom, v ktorom účinkujú aj najmladší herci zo seriálu Pán profesor. Za sprievodnou pesničkou je spevák, textár a hudobný producent Simon Štubniak, ktorý vystupuje ako The Curly Simon.

Claim kampane „Nerozhoduj za mňa“ vznikol z myšlienky dovysvetlenia toho, čo sa stane s hlasom voliča, ktorý nepôjde voliť a ako je každý hlas naozaj dôležitý. Text piesne vznikol na kreatívnom oddelení Centra marketingu skupiny Markíza a réžiu spotu mal na starosti Michal Nemtuda.

Kampaň bude prebiehať od 1. augusta do 30. septembra 2023, a to najmä na sociálnych sieťach (hlavné účty TV Markíza a účty spravodajského portálu TVnoviny.sk) a taktiež aj na weboch Markiza.sk a TVnoviny.sk. Tematicky pokrytá bude aj reportážami v spravodajských a publicistických reláciách Televízne noviny, Teleráno a Reflex.

Súčasťou kampane budú edukatívne príspevky na sociálnych sieťach vo formáte videí alebo statických grafík, vyjadrenia známych osobností či influencerov, reportáže a infografiky na sociálnych sieťach.

Kampaň vznikla v interných kapacitách kreatívneho oddelenia Centra marketingu skupiny Markíza pod vedením Jany Vavrekovej, v spolupráci s Centrom spravodajstva a publicistiky skupiny Markíza. Autorkou kampane je videographerka Naďa Lukáčiková. Tím kampane vedie a zastrešuje moderátorka a redaktorka spravodajstva Ivana Miklánková v spolupráci s vedúcou oddelenia sociálnych sietí Centra marketingu Elenou Kvitkovičovou a interným social media tímom pre spravodajstvo.