Novým riaditeľom UNIQA CZ/SK pre značku, marketing a komunikáciu je Jakub Drobec

Novým riaditeľom UNIQA CZ/SK pre značku, marketing a komunikáciu je Jakub Drobec Fto: UNIQA

Novým riaditeľom UNIQA CZ/SK pre značku, marketing a komunikáciu je od januára Jakub Drobec.

„Kultúra UNIQA mi bola od prvého momentu blízka, pretože nie je o veľkých deklaráciách, ale o aktívnej transformácii nielen vlastnej spoločnosti aj celého finančného trhu. Krásnym príkladom je zloženie nášho predstavenstva, kde máme tri ženy, štyroch mužov a celkovo štyri národnosti. Tento mix biznis skúseností a pohľadov poskytuje dôležitú diverzitu názorov, ktorú som zatiaľ na poistnom trhu nevidel a ktorá posúva celú firmu vpred,“ hovorí Jakub Drobec.

UNIQA po fúzii so spoločnosťami AXA okrem poistenia poskytuje finančné služby, vrátane sporenia na dôchodok a investovania.

„Už dnes pracujeme na tom, aby značka UNIQA bola natoľko silná, že zákazník nebude mať potrebu riešiť svoje finančné záležitosti inde. Viem, že značku nie je možné rozvíjať len cez médiá a kampane. Preto od prvého dňa pracujem s celým tímom na silnej integrácii s produktom, distribúciou a riadením klientskeho zážitku naprieč všetkými brand tochpoints,“ vysvetľuje Drobec.

Jakub Drobec realizoval svoje marketingové a komunikačné vízie po celom svete - od kódovania webových stránok pre zahraničné spoločnosti koncom 90. rokov až po nakrúcanie reklám v Južnej Afrike s hollywoodskym režisérom. Od roku 2007 pracoval exkluzívne pre spoločnosti z rebríčka Fortune Global 500 v oblasti finančných služieb a veľkých technológií.

Počas svojho pôsobenia v poisťovni Generali (2013 – 2019) viedol marketingové tímy a tímy priameho predaja v troch krajinách (Slovensko, Turecko, Nemecko). Od roku 2019 presunul svoje zameranie na mediálne a strategické poradenstvo v centrále Google EMEA a potom v nemeckom Amazone, kde vytvoril mediálnu a kreatívnu stratégiu pre Mastercard, Allianz, McDonalds, VW Group a ďalších.