Nadácia otvorenej spoločnosti má nového šéfa

Nadácia otvorenej spoločnosti má nového šéfa Foto: zpiestan.sk

Bývalý hovorca ZSE, Procházkovej Siete ale aj diplomat bude šéfovať nadácii.

 

 

Správna rada Nadácie otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation (NOS) ukončila minulý týždeň otvorené výberové konanie na miesto výkonného riaditeľa nadácie. Ján Orlovský vo funkcii vystrieda Mareka Kapustu, ktorý pozíciu zastával v rokoch 2014 – 2015. O novom riaditeľovi informuje NOS v tlačovej správe.

„Hlavnou úlohou nového riaditeľa je dovŕšiť proces transformácie, ktorý začal pred dvoma rokmi po osamostatnení Nadácie od materskej Open Society Institute v New Yorku," uviedol Richard Ďurana, člen Správnej rady Nadácie.

"Nadácia otvorenej spoločnosti za vyše 20 rokov urobila pre Slovensko nesmierny kus práce. Vďaka jej grantom spoznali svet stovky našich študentov. Nadácia má významný podiel na tom, že dnes patríme do časti Európy, kde máva dialóg prednosť pred silovými riešeniami. Hlavné poslanie nadácie – otvárať ľuďom priestor k poznaniu a viesť ich k rešpektovaniu rôznych uhlov pohľadu - sa však ešte ani zďaleka neskončilo. Čaká nás ešte dlhá cesta. Som preto veľmi vďačný za dôveru Správnej rady a teším sa na prácu s tímom nadšených ľudí," povedal Orlovský pri uvedení do funkcie.

Ján Orlovský spolupracuje s neziskovými organizáciami už viac ako 20 rokov. Pôsobí ako dobrovoľník a propagátor ich činnosti, člen alebo predseda správnej rady vo viacerých z nich. Vo vládnom i súkromnom sektore sa podieľal na budovaní kapacít neziskového sektora formou poradenskej alebo finančnej spolupráce.

V rokoch 1992 – 2002 pôsobil s ročnou prestávkou v slovenských diplomatických službách. Od roku 2003 ako hovorca Západoslovenskej energetiky, a.s. pracoval na tvorbe spoločných platforiem MVO a biznisu pre udržateľný rozvoj (Fond za transparentné Slovensko, Business Leaders Forum). Za podiel na záchrane národnej kultúrnej pamiatky v Piešťanoch mu mesto udelilo ocenenie Kultúrna osobnosť roka 2014.

Po odchode zo ZSE bol hovorcom strany Radoslava Procházku Sieť. Posledné mesiace pracoval v občianskom združení strany Alfa.