O hovorcovskú Malinu zabojuje Trubač s Tomášom

O hovorcovskú Malinu zabojuje Trubač s Tomášom

Lucia Szabová aj Ľubomír Andrassy majú tretiu trofej na dosah, prezidentov hovorca Marek Trubač skončil opäť medzi kandidátmi na Malinu.

 

 

 

Nominovaní v kategórii Samospráva a neziskový sektor za rok 2013:
Ľubomír Andrassy (riaditeľ kancelárie primátora hovorca hlavného mesta SR – Bratislava),
Marek Tettinger (hovorca MsÚ Bratislava - Nové Mesto),
Tomáš Halán (hovorca MsÚ Bratislava - St. Mesto),
Lucia Szabová (hovorkyňa Greenpeace),
Martina Viktorínová (hovorkyňa mesta Košice).

Nominovaní v kategórii Štátna správa a štátny sektor za rok 2013:
Katarína Kujdáková (hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu)
Zuzana Čižmáriková (hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR)
Boris Chmel (hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR)
Martin Kóňa (hovorca Ministerstva dopravy SR)
Beatrice Száboová (hovorkyňa predsedu vlády SR)

Nominovaní v kategórii Privátny a komerčný sektor za rok 2013
Lucia Muthová (riaditeľka odboru firemnej komunikácie, Allianz – Slovenská poisťovňa)
Zuzana Eliášová (hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny)
Ivana Strelcová (hovorkyňa SIRS a.s.)
Zuzana Ďuďáková (hovorkyňa Unicredit Bank)
Mário Gešvantner (PR manažér festivalu Bažant Pohoda)

Tento rok sa bude vybrerať aj Malina za hovorcovský „antivýkon". Porotcovia konštatovali, že tak ako klesá kvalita a profesionalita výstupov médií, ktoré pracujú s čoraz menším počtom redaktorov, podobný trend nekvality vidno aj na strane hovorcov. Profesionalitu nahrádza arogancia a hrubosť, tvrdia porotcovia. Malinové nominácie získal hovorca prezidenta Marek Trubač a šéf tlačového oddelenia Úradu vlády Erik Tomáš.

„Každý z oslovených porotcov nominuje v každej z kategórií jedného až troch kandidátov. Porota následne rozhodne o nominačnom „short" liste," povedal predseda Asociácie hovorcov Slovenska Ján Orlovský. Cieľom ocenenia je vyzdvihnúť prácu hovorkýň a hovorcov na Slovensku s dôrazom na ich profesionalitu a snahu o transparentnosť pri komunikácii. „Ako príklad brilantnej krízovej komunikácie by som rád uviedol prácu Ľubomíra Andrassyho pri tohtoročných povodniach," povedal člen poroty Pavol Múdry. Aj keď Andrassy už nesedí na hovorcovskom kresle, štatút povoľuje jeho nomináciu na ocenenie Hovorca roka. „Nomináciu môže získať osoba, ktorá sa počas predchádzajúcich 12 mesiacov aspoň raz verejne vyjadrila v médiu s celoštátnou pôsobnosťou za inštitúciu, ktorú zastupuje s titulom hovorca, alebo ako osoba zodpovedná za komunikáciu," povedal Orlovský.

Odbornú 12-člennú porotu zostavila Asociácia hovorcov Slovenska  z osobností z oblasti médií, PR a komunikácie.Tvorili ju: Veronika Deckerová (výkonná riaditeľka Supreme Communication), Igor Güttler (PR manager Rádia Expres), Lukáš Diko (šéfredaktor spravodajstva RTVS), Radovan Choleva (politický analytik a spoluautor blogu Vrtieť psom - Škola politického marketingu), Marta Jančkárová (moderátorka relácie O 5 minút 12 a Komentárov RTVS), Jana Krescanko Dibáková (redaktorka domáceho spravodajstva TV JOJ), Silvia Kušnírová (prezidentka Asociácie PR SR a PR stratég DYNAMIC RELATIONS 2000 s.r.o.), Roland Kyška (Výkonný riaditeľ 4 people, n. o.), Richard Kvasňovský (vedúci domácej redakcie TASR), Arpád Šoltész (komentátor Hospodárskych novín), Pavol Múdry (podpredseda výkonnej rady International Press Institute -(IPI) a Predseda správnej rady IPI Slovensko).

 Porota v tomto roku nevybrala TOP hovorcu. Kategória je určená len pre mimoriadny výkon profesie.

Definitívne výsledky víťazov v jednotlivých kategóriách budú známe na slávnostnom vyhlásení 11. októbra na Made in Media Party v Bratislave.

V minulom ročníku sa TOP hovorcom stal Milana Vanga z Ministerstva obrany SR, víťaz kategórie Štátna správa a štátny sektor a zároveň držiteľa titulu Top hovorca 2012. V kategórii Samospráva a neziskový sektor si víťazstvo odniesol Marek Tettinger, hovorca MsÚ Bratislava - Nové Mesto. V kategórii Privátny a komerčný sektor už po druhýkrát získala prvenstvo Lucia Muthová, riaditeľka odboru firemnej komunikácie v Allianz - Slovenská poisťovňa.