Nadácia Rádia Expres zorganizuje už 15. ročník tábora pre deti zo sociálne slabších rodín

Nadácia Rádia Expres zorganizuje už 15. ročník tábora pre deti zo sociálne slabších rodín Foto: Expres

Tábor Dobrý skutok, určený pre deti zo sociálne slabších rodín, organizuje Rádio Expres od roku 2008 a vďaka nemu zažilo krajšie leto dokopy už 1230 detí z celého Slovenska.

15. ročník tábora sa uskutoční v nádhernej prírode Veľkej Fatry v Jasenskej doline od piatka 1.7. do nedele 10.7. a zúčastní sa ho 60 detí, ktoré Nadácia Rádia Expres vyberá v spolupráci s Úradmi práce, sociálnych vecí a rodiny.

Aj tento rok zabezpečia program tábora skúsení a profesionálni animátori, ktorí deťom každý deň sprostredkujú veľa zábavných a športových aktivít. Nebude medzi nimi chýbať tanečný maratón, táborová diskotéka, obľúbený táborák, aquaparty či dobrodružné hľadanie pokladu.

Pre deti bude opäť pripravený špeciálny moderátorský deň s moderátormi Rádia Expres, ktorí deti naučia základy moderátorskej a redaktorskej práce. Okrem nich navštívi deti aj Laci Strike so svojimi tanečníkmi. Deti sa môžu aj tento rok tešiť na exkluzívny súkromný koncert slovenskej speváckej hviezdy, ktorej meno je pre deti až do začiatku samotného koncertu prekvapením – v roku 2021 ich svojím vystúpením prekvapila Lina Mayer. Program a fotoreportáž z každého dňa v tábore prináša Rádio Expres pravidelne na webe svojej Nadácie.   

S viacerými účastníkmi predchádzajúcich ročníkov tábora Dobrý skutok je Rádio Expres stále v kontakte – mnohé deti z prvých ročníkov sú už dospelé a vo vysielaní rádia radi spomínajú na svoje zážitky.           

Aj v roku 2022, podobne ako počas predchádzajúcich ročníkov, získava Nadácia Rádia Expres sumu potrebnú na financovanie tábora prostredníctvom verejnej zbierky. V rámci nej je možné zaslať darcovskú SMS v hodnote 1 Euro a vďaka všetkým štyrom slovenským operátorom je táto suma poukázaná na účet Nadácie Rádia Expres v plnej výške.

Nadácia Rádia Expres je založená s cieľom poskytovania sociálnej pomoci pre deti a mládež zo sociálne slabších rodín, najmä podporou výchovy voľnočasovými a ďalšími aktivitami. Doteraz najväčším projektom Nadácie Rádia Expres a Rádia Expres je detský tábor Dobrý Skutok. Od roku 2008 umožnili prežiť atmosféru letného tábora už pre 1220 detí.