Investovanie je ako pečenie, tvrdí Finax v novej reklame s Jurajom Hrbatým (VIDEO)

Investovanie je ako pečenie, tvrdí Finax v novej reklame s Jurajom Hrbatým (VIDEO) Reprofoto Finax

Vo svojej najnovšej brand-awareness kampani Finax presviedča, že investovať online dnes dokáže každý. Prirovnáva ho k pečeniu torty zo škatuľky.

Značka Finax, slovenský online obchodník s cennými papiermi, v týchto dňoch spustila pokračovanie minuloročnej kampane, v ktorej hlavnú úlohu hrá jej CEO, Juraj „Ďuri“ Hrbatý. Kým v predchádzajúcich videách Ďuri vyvracal mýty o živote bohatých ľudí, aby ukázal, aké dôležité je investovať, v novej reklame vysvetľuje, aké jednoduché je investovať online.

„Rozhodli sme sa použiť analógiu medzi investovaním a pečením torty z predpripravených prísad,“ uvádza Juraj Šnirc, šéf marketingu Finaxu. „Tak ako úplný laik dnes dokáže upiecť chutnú tortu, rovnako dokáže aj investovať. Prísady, v našom prípade cenné papiere, mu totiž namiešajú naši porfólio manažéri a o zloženie jeho portfólia sa bude starať tzv. robo-poradca. Človeku stačí len vedieť, čo chce investovaním dosiahnuť, akú má ochotu akceptovať riziko a ako dlho si môže dovoliť čakať.“

Aj tohtoročná kampaň je naraz spustená na viacerých trhoch súčasne, konkrétne na Slovensku, v Poľsku a v Chorvátsku. Na rozdiel od minuloročnej tento raz Juraj Hrbatý nahovoril svoj text vo všetkých troch jazykoch.

„V našich končinách nie je úplne bežné spraviť z riaditeľa firmy hlavnú postavu reklamnej kampane, hoci je to jedna z vecí, ktoré marketérom radil už David Ogilvy. A to nielen kvôli jej nákladovej efektivite,“ pokračuje Šnirc. „Pre Finax je to samozrejmá voľba, Ďuri Hrbatý je tvárou značky od jej počiatku. Keďže ho zakladal ako službu, ktorá mu u nás chýbala aj ako klientovi, je jej prirodzeným ambasádorom. A, samozrejme, máme šťastie aj v tom, že máloktorý CEO je ochotný postaviť sa pred kameru a schopný podať presvedčivý výkon.“

Reklama vznikla primárne s ohľadom na použite v online médiách, hlavne na YouTube a na sociálnych sieťach. Slovenský voice-over, rovnako ako v prvej brandovej kampani Finaxu, nahral herec Lukáš Latinák.

Finax je obchodník s cennými papiermi licencovaný Národnou bankou Slovenska. Aktuálne spravuje majetok v hodnote 430 mil. eur pre 46 000 klientov v piatich krajinách strednej Európy. V marci tohto roku získal ocenenie Investičný produkt roka na jednom najväčších investičných podujatí v Európe Invest Cuffs v Krakove. Finax umožňuje jednoduché automatizované investovanie do indexových fondov ETF prostredníctvom tzv. robo-advisor platformy.