Televízie odmietli reklamu na spodnú bielizeň. Mali problém s modelkami

Televízie odmietli reklamu na spodnú bielizeň. Mali problém s modelkami Foto: Lamy Bryant

Značka s oblečením Lane Bryant zažila nemilé prekvapenie.

 


Jej kampaň podľa serveru TMZ niektoré americké televízne stanice ako ABC a NBC odmietli odvysielať. Údajne nebola veľmi vhodná. V reklame totiž nevystupujú štíhle 45 kilogramové modelky ale plus-size modelky.

 

V reklamy vystupujú Ashley Graham, Tara Lynn, Denise Bidot a Georgia Pratt. V spote hovoria, že sú hrdé na to, ako vyzerajú. Jedna je zobrazená pri tréningu kickboxu, ďalšia pri dojčení dieťaťa. „Toto telo je tu preto, že je odvážne, silné a sexy," hovorí napríklad Graham. Lynn hovorí, že jej telo je "vyrobené z lásky."

Zástupca NBC pre Nydailynews odmietol, že by úplne odmietli reklamu, ale potvrdil, že požadovali „drobné úpravy, aby boli v súlade s požiadavkami vysielateľa na slušnosť." NBC nekonkretizovala, čo bolo pre ňu problém.

Podľa etických parametrov na reklamu v USA problémom môže byť odkaz na nahotu, alebo dojčenie. Spoločnosť Lamy Bryant je presvedčená, že problémom pre televízie je skôr postava modeliek. S podobným odmietnutím spotov sa stretli aj v minulosti.

ABC odmietla prípad komentovať.

„Nemyslíme si, že naše modelky sú viac nahé, než akékoľvek iné modely, ktoré sme doposiaľ videli v televízii," píše v stanovisku spoločnosť Lane Bryant.

„Spoty sme odmietli upravovať. Sme presvedčení, že ženy sú v nich prirodzene a spoty zobrazujú vhodným spôsobom krásu ženského tela... Táto kampaň je o tom, že si ceníme ženy všetkých tvarov a veľkostí. Aby sa vnímali, že sú krásne také aké sú...," píše spoločnosť v stanovisku pre Huffingtonpost.