BBC obvinili zo zaujatosti kvôli spodobneniu Corbyna s Kremľom

Autori relácie Newsnight britskej televízie BBC čelia kritike, podľa ktorej porušili pravidlá nestrannosti, keď šéfa opozičných labouristov Jeremyho Corbyna počas časti venovanej súčasnému britsko-ruskému napätie stvárnili s Kremľom a červenou farbou v pozadí. Priaznivci labouristov tiež tvrdia, že BBC na fotke upravila Corbynovu čiapku tak, aby vyzerala čo najviac "boľševicky". Editorka relácie to odmietla.

Opozičný vodca sa stal v uplynulých dňoch terčom kritiky z radov vládnych konzervatívcov, ale aj vlastných spolustraníkov za údajne nedostatočnú reakciu na kauzu útoku na bývalého ruského agenta Sergeja Skripala a jeho dcéru v Británii. Corbyn odmietol kategoricky odsúdiť Moskvu, ako to urobila premiérka Theresa Mayová.

Relácia Newsnight, ktorá sa venuje aktuálnym politickým otázkam, je svojou hravou grafikou známa. Pozadie, ktoré autori vytvorili k Corbynovi, vzbudilo nevôľu predovšetkým na sociálnych sieťach. Podľa mnohých výber ukázal zaujatosť BBC voči Corbynovi. Hovorca BBC ale uviedol, že sama fotografia upravená nebola.