Kto je kto v seriáli Som mama

Kto je kto v seriáli Som mama Foto: JOJ

 

Komediálny seriál JOJ Som mama je inšpirovaný známou knihou Kristíny Tormovej (Farkašovej) Som mama. Hlavnou postavou je nezávislá Tina, ktorej život obráti naruby nečakané tehotenstvo. Aby toho nebolo málo, deti budú dve, ich otca Roba stretla iba nedávno a rozumejú si len v posteli. Začína sa šialená jazda siedmimi mesiacmi Tininho rizikového tehotenstva! Vďaka kamarátke Agáte, ktorá čaká už druhé dieťa, sa Tina v materskom centre zoznamuje s pestrou skupinou rodičov. Ich rozdielne prístupy a povahy sú zdrojom mnohých konfliktov a komických situácií. Nesmú chýbať ani rodičia hlavných hrdinov a v partnerskom vzťahu to Tine zamieša kamarát a kolega Adam, ktorý vždy chcel byť niečím viac…

Kto je kto v seriáli (herci a postavy):
 

Tina Rojková (Kristína Tormová)

Charizmatická a energická tridsiatnička, ktorá si užíva výhody single života vo veľkom meste. Je večne v pohybe, ak práve nevarí v bistre u svojho kamoša Adama, pečie doma na nejakú akciu cupcaky, alebo tú akciu rovno organizuje – v jednej ruke diár, v druhej mobil, do toho si treťou maľuje špirálou oči a to všetko na bicykli - lebo zase raz nestíha.

Rada skúša nové veci a vo všetkom je dobrá, lebo je multi-talent. Keby si vybrala jednu vec a pri tej ostala, možno už mohla byť bohatá. Ale ona to nerieši, je spokojná vo svojom malom zdedenom bytíku, v ktorom býva s kocúrom, pánom Komenským.

Tina miluje svoj život a život miluje ju. Sníva o princovi na bielom koni. A už ho aj stretla. Minimálne tridsaťkrát. Ak sa do jej blízkosti dostane muž, ktorý je nejakým spôsobom čudný, nemožný, alebo mu aspoň chýba jedna oblička a dýcha pečeňou, je takmer isté, že sa doňho Tina bezhlavo a osudovo zamiluje.

Vytriezvenie zvyčajne prichádza od jedného týždňa do troch mesiacov a je kruté a bolestivé. Sprevádza ho dočasná fáza útlmu Tininej hyperaktivity a workoholizmu a časté návštevy jej kamošky Agáty, ktorá si myslí, že Tina je magnet na skrachované existencie. A nechápe, že sa zo svojich skúseností nedokáže poučiť a ďalej nadšene verí, že ďalší exot bude ten pravý.

 

Foto: JOJ

 

Robo Hříbek (Jiří Havelka)

Žije sám, v prenajatom byte. Jeho najdlhší vzťah s horolezkyňou Libuškou, skončil ešte na vysokej škole. Tina ho stretne na oslave narodenín Majka Baumana, kde sa stará o catering. Okamžite medzi nimi preskočí iskra. Tina je príležitostným horolezcom fascinovaná, o jeho identite bankového úradníka sa nič nedozvie. Tina je ihneď do Roba až po uši. A Robo sa veľmi rád nechá zbaliť.

Takéto dobrodružstvo už potreboval. Aj keď Tina sa mu zdá na jeho vkus až príliš šialená. A hlučná. A chaotická. Jej spontánnosť ho desí. On má rád, keď veci idú podľa plánu a strašne nerád improvizuje. A to je presne to, čo budú najbližších deväť mesiacov robiť… improvizovať a dokonca spoločne.

 

Adam Stankovič (Števo Martinovič)

Mal našliapnuté do vyššieho stredného manažmentu vo veľkej korporácii, ale zo dňa na deň s tým sekol. Dlho cestoval a teraz má bistro. S Tinou zdieľajú vášeň pre dobré jedlo a experimentovanie v kuchyni. A ani jeden nemá šťastie na vzťahy. Adam preto, že vždy chcel Tinu. Ale z Tininej strany tam nie je iskra. A určite by to nefungovalo. Nechce si pokaziť kamarátstvo, až príliš si ho cení. Ale majú spolu dohodu – ak si do štyridsiatky ani jeden nikoho nenájde, tak sa vezmú.

Agáta Trnková (Zuzana Kanócz)

Najlepšia kamarátka Tiny. Ona je tá zodpovedná a pragmatická a vždy po ruke, aby dodala výbornú radu, ktorá vyjde navnivoč, pretože si jej kamarátka aj tak robí, čo chce!

Okrem Tiny sa Agáta stará hlavne o svojho manžela Igora Trnku, svoje náročné dobrodružné dieťa a materské centrum. Všetko z toho by boli práce na plný úväzok, no Agáta je presne ten typ, ktorý to dokáže zvládnuť a ešte sa postarať, aby neskolabovala z nového člena rodiny, ktorý sa jej tvorí v bruchu.

Agáta a Igor  Foto: JOJ

Igor Trnka (Ján Dobrík)

Hlavný živiteľ rodiny a otec, ktorý sa rád so svojim dieťaťom zahrá, ale len behom reklám medzi športovými prenosmi a k centru nemá absolutne žiadny vzťah. Rozhodne ho nepovažuje za zdroj príjmu. Každým dňom očakáva veľké povýšenie na team leadera vo fabrike na výrobu áut. Znamenalo by to viacej peňazí, ktoré môže investovať do svojho nádherného športiaka, ktorý je bohužiaľ neuveriteľne nepraktický, ak sa snažíte vychovávať dieťa. Svoju ženu a rodinu ale naozaj miluje.

 

Foto: JOJ

Viktória „Kvetena“ Rakovská (Daniela Šencová)

Prírodná žena, necháva si hovoriť Kvetena. Pred pár rokmi úplne prepadla bio organickému štýlu života a odvtedy nenakupuje v supermarketoch, používa prírodnú kozmetiku a jazdí po seminároch a rituáloch, ktoré jej majú pomôcť objaviť jej pravé ja. To síce tak úplne nenájde, ale zato sa jej podarí niekde po ceste otehotnieť. Nikomu nechce prezradiť, kto je otcom jej dieťaťa. Bude pracovať v materskom centre u Agáty ako lektorka rôznych kurzov pre matky. Aj keď sa Kvetena snaží byť vyrovnanou ezoterickou bytosťou, do zúrivosti ju privádza jej matka. Nedokážu sa spolu porozprávať bez toho, aby po sebe neštekali. Helena ju tvrdohlavo oslovuje Viktória, aj keď si to Kvetena neželá a vyčíta jej, že sa otrasne oblieka, a nemá poriadnu prácu.

Darinka Baumanová (Michaela Čobejová)

Dobre udržiavaná žena v domácnosti, ktorá roky žila problémami a úspechmi svojich detí. Táto investícia sa jej vyplatila, pretože obe študujú na dobrých zahraničných školách. Teraz sú deti ďaleko a Darinka nevie, čo so sebou. Bolestne si uvedomuje, že Majko je v rizikovom veku. Už dve jej kamarátky prišli o manželov, pretože chytili druhý dych a našli si mladšie. Ak má Majko chytiť druhý dych a založiť si novú rodinu, tak jedine s ňou. Tehotenstvo vo vyššom veku jej prinesie nielen nové zážitky, ale aj nových kamarátov z materského centra.

Darinka a Majko  Foto: JOJ

 

Majko Bauman (Ady Hajdu)

Podnikateľ, megaloman, cynik, Robov niečo ako strýko a manžel Darinky, ktorú aj po rokoch miluje. Vedie svoju korporáciu Baumancorp, je typický šéf, ktorý dusí svojich zamestnancov. Voči kamarátom a rodine sa však vie prejaviť aj ľudsky, skoro až empaticky. Hlavne, keď niekde za ich chrbtom vidí ďalšiu príležitosť na dobrý biznis.