Podľa amerického veľvyslanectva v Rusku hrozia teroristické útoky

Americké veľvyslanectvo v Moskve vyzvalo amerických občanov, aby si pripravili evakuačný plán opustenia Ruska. Podľa úradu hrozia teroristické útoky v Moskve, v Petrohrade a pri hranici s Ukrajinou. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Marija Zacharovová sa opýtala amerického veľvyslanectva, či túto informáciu odovzdalo ruským kolegom.

"Existujú hrozby útokov na obchodné centrá, železnicu a stanice metra a na ďalšie verejné priestory vo veľkých obývaných miestach v Moskve aj v Petrohrade a tiež pri ruskej hranici s Ukrajinou, kde panuje vysoké napätie," píše v oznámení veľvyslanectvo. "Preverte svoje evakuačné plány a nespoliehajte sa na pomoc americkej vlády," dodáva výzva.

Zacharovová vyslovila otázku, či ambasáda informáciu odovzdala ruským kolegom. "A ak nie, ako tomu máme rozumieť?" spýtala sa.

USA v posledných dňoch hovoria o bezprostredne hroziacej ruskej invázii na Ukrajinu, aj keď to Moskva popiera. Pri ukrajinskej hranici a v susednom Bielorusku sú desaťtisíce ruských vojakov, množia sa incidenty na východe Ukrajiny. Z Donbasu sa evakuovalo do Ruska od piatku vyše 50-tisíc ľudí.