Poznáme meno víťazky druhej série šou Pečie celé Slovensko! RTVS má však pre divákov pripravené ešte vianočné prekvapenie

V nedeľu spoznali diváci víťazku druhej série šou RTVS Pečie celé Slovensko. Majsterkou amatérskych pekárov a cukrárov na Slovensku sa stala Lucia Gyenesová. Slávnostné finále prilákalo k obrazovkám Jednotky rekordný počet divákov – sledovalo ho vyše 600-tisíc ľudí.

Víťazkou druhej série šou Pečie celé Slovensko sa stala šikovná pekárka Lucka Gyenesová z Nových Zámkov. „Keď padlo moje meno bol to šok. Tie pocity, aké som mala v sebe predtým, boli neopísateľné. Počula som ako mi bije srdce a ide mi z hrude vyskočiť, cítila som ako ma Janka drží za ruku, počula som svoj dych... A potom to prišlo. Popravde som mala asi taký menší vnútorný infarkt. Bol to pocit šťastia, radosti a vďačnosti, slzy mi tiekli potokom a bola som v tej chvíli asi najšťastnejší človek na svete,” prezradila víťazka druhej série šou Pečie celé Slovensko. 

Lucka je mamina dvoch detí a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov. V pečení je samouk, ale v detstve ju k tomuto remeslu viedli obidve babičky. Do šou sa prihlásila, aby sa zdokonalila v pečení a stretla sa s porotkyňami Petrou Tóthovou a Jožkou Zaukolcovou, ktoré sú jej veľkým vzorom. Jej poznávacím znamením v pečení sú krásne ručne maľované obrázky a vzory, ktoré vie zakomponovať do rôznych receptov. V budúcnosti by si chcela otvoriť vlastnú malú cukrársku výrobňu.

RTVS pripravila pre divákov aj vianočný špeciál

Víťazka druhej série šou je síce už známa, diváci sa tento rok môžu tešiť ešte na špeciálnu vianočnú epizódu obľúbenej relácie. Na Vianoce do pekárskeho stanu aj tento rok zavítajú známe tváre z televíznych obrazoviek. Zástery na seba oblečú speváčka Katarína Knechtová, moderátor Matej „Sajfa“ Cifra, herečky Diana Mórová a Zuzana Šebová, hokejista Boris Valábik, moderátorky spravodajstva RTVS Simona Simanová a Klaudia Suchomel Guzová a rozhlasový moderátor Rádia Slovensko Roman Bomboš. O titul vianočného majstra pekára zabojujú v dvoch pekárskych výzvach. V technickej výzve sa súťažiaci potrápia s prípravou tradičného Štedráka. V kreatívnej výzve ukážu svoje nápady a originalitu pri príprave vianočných medovníkov v originálnom balení. Vianočný špeciál šou Pečie celé Slovensko uvidia diváci už v nedeľu 18. decembra o 20.30 h na Jednotke.