Režisér Jan Hřebejk o seriáli Iveta (VIDEO)

Režisér Jan Hřebejk o seriáli Iveta (VIDEO)

Seriál Iveta už po prvých dňoch od začiatku vysielania vyvolala búrlivé reakcie. Hlavne zo strany primátora Trebišova, ktorý napísal otvorený list šéfovi JOJ.

Režisérom novinky je uznávaný český režisér Pelišiek Jan Hřebejk.

Na otázku, čím je tento seriál iný od projektov, ktorým sa venoval doteraz, mal Jan Hřebejk jasnú odpoveď. Za veľké plus berie fakt, že seriál napísal Petr Kolečko, ktorý vytvoril množstvo úspešných projektov. „Petr Kolečko má takú schopnosť, s takým, povedzme ostrým humorom vystihnúť podstatu nejakých situácií a stretov, či už etnických alebo civilizačných, takže som rád, pretože teraz som točil veľa vecí vážnych, tak som strašne šťastný, že sme zase robili komédiu,“ povedal v rozhovore pre JOJ Hřebejk.

Na seriáli pracovali známi, ale aj menej známi herci. „Okrem Alžbety Ferencovej a Milana Ondríka a Zuzany Mauréry je tam množstvo hercov ako z východu, tak Bratislavy či nehercov, tak som zvedavý, ako sa to publiku bude páčiť,“ pokračoval.

Ivetu stvárňuje Alžbeta Ferencová, známa aj pod umeleckým menom Zea. „U titulnej postavy sme museli vychádzať z toho, že na začiatku je to také divoké dievča z východného Slovenska, ktoré nikdy nikde nebolo, je svojrázna, pije alkohol, ale zároveň výborne vyzerá, výborne tancuje a zároveň spieva,“ povedal Hřebejk. Toto všetko našiel práve v Alžbete, ktorá sa tancu spevu a modelingu venuje už dlhé roky. „Ak by som nemal obmedzenie, ako má vyzerať, tak takto všestrannú herečku by som ťažko hľadal, ale ešte mala byť nádherná, ešte mala byť trochu Rómka, keďže je to takýto príbeh, a ja som ju v tej Alžbete našiel a myslím, že to môže byť veľké prekvapenie, pretože ona nie je herečka, ona žije v Čechách a začína sa etablovať ako speváčka a tanečníčka, ale tu hrá rolu, na ktorej to stojí a padá,“ dodal.