Kto je kuchár z reality šou Na nože Martin Novák?

Kto je kuchár z reality šou Na nože Martin Novák? Foto: Markíza

V slovenskej verzii gastronomickej reality šou, ktorú v Česku aj na Slovensku pod názvom Áno, šéfe! výrazne spopularizoval Zdeněk Pohlreich, sa divákom predstaví renomovaný a viacerými prestížnymi oceneniami ovenčený šéfkuchár Martin Novák, ktorý si taktiež nekladie servítku pred ústa a vie byť poriadne prísnym kritikom.

Za prítomnosti televíznych kamier sa snaží vytiahnuť z problémov reštaurácie, ktoré sa z najrôznejších dôvodov ocitli v kríze, alebo dokonca na hranici krachu.

Po nejakom čase sa do každej reštaurácie vracia so skrytou kamerou, aby preveril, či naozaj došlo k zlepšeniu.

Martin Novák študoval na Hotelovej akadémii v Bratislave a už od roku 2004 pracoval vo viacerých známych reštauráciách. Od roku 2019 šéfuje dvom reštauráciám na pezinskom zámku. Martinovou mantrou sú čerstvosť, lokálne zdroje, hravosť a fantázia. Varil pre členov holandskej aj britskej kráľovskej rodiny, získal množstvo prestížnych ocenení a v roku 2022 sa umiestnil na druhom mieste rebríčka Best Chefs. Pre svoju reštauráciu získal už dvakrát ocenenie Hotelová reštaurácia roka. Okrem varenia sa venuje aj vzdelávaniu, pôsobil ako lektor na škole varenia Chef parade a Škole varenia pre gurmánov Svätý Jur. Relácia Na nože ni je jeho televíznou premiérou, pred kamerou sa už objavil vo viacerých šou o varení. Je vášnivým poľovníkom.