Agrofert od Babiša sa rozšíri o ďalšie časopisy

Agrofert od Babiša sa rozšíri o ďalšie časopisy Foto: Mafra

Mediálna skupina Mafra, ktorá spadá pod koncern Agrofert zvereneckého fondu Andreja Babiša, výrazne rozšíri svoje mediálne portfólio.

 

Holding Agrofert môže prostredníctvom svojej mediálnej spoločnosti Mafra kúpiť vydavateľstvo časopisov Bauer Media v Česku i na Slovensku. Spojenie povolil český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS), oznámil to dnes v tlačovej správe. "Spojenie nenaruší hospodársku súťaž. Rozhodnutie už nadobudlo právoplatnosť," oznámil predseda ÚOHS Petr Rafaj.

Bauer Media vydáva časopisy pre ženy, programové časopisy, časopisy o životnom štýle, bulvárne časopisy a napríklad aj krížovky a motoristické časopisy. Nemecké vydavateľstvo na Slovensku zastupuje dcérska spoločnosť Bauer Media SK, ktorá vydáva časopisy ako Rytmus života, Eurotelevízia, Naša Záhrada a mnohé ďalšie. V ČR je to približne 30 časopisov, medzi nimi je napríklad Rytmus života, Cosmopolitan, Chvilka pro tebe nebo Žena a život.

Odporúčame aj: Babišov fond dohodol akvizíciu silného vydavateľstva na Slovensku a v ČR

Mafra vydáva napríklad denníky Lidové noviny alebo Mladá fronta Dnes a prevádzkuje weby Lidovky.cz a iDNES.cz. Na Slovensku pod značku Mafra patria Hospodárske noviny, časopis Evita, Téma, web a časopis Stratégie, Zdravotnícke noviny.

Majiteľom Agrofertu bol český premiér Andrej Babiš (ANO), vlani vo februári Agrofert previedol do zverenských fondov.