Žiadam vás, aby ste ma neoznačovali za idiota, píše Andrej Danko redaktorovi Denníka N

Žiadam vás, aby ste ma neoznačovali za idiota, píše Andrej Danko redaktorovi Denníka N Foto: Facebook Andrej Danko

Bývalý predseda parlamentu Andrej Danko sa cíti byť dotknutý komentárom Filipa Obradoviča z Denníka N, ktorý ho v texte označil za užitočného idiota. Dankovi sa nepáči nasledujúci text:

"Zdá sa, že sa našiel dôstojný nástupca Andreja Danka, píše v Newsfiltri Filip Obradovič o Žilinkovom odmietnutí obrannej dohody s USA a jeho návšteve v Moskve. „Rusko musí byť spokojné, že po bývalom predsedovi parlamentu Dankovi, ktorý kolenačky hral rolu užitočného idiota, našli, zdá sa, jeho dôstojného nástupcu.“

„Žiadam vás, aby ste vymazali moju osobu z tohto textu a neoznačovali ma za idiota. Ďakujem. Danko. Ste novinár, mali by ste mať elementárnu slušnosť," napísal Danko novinárovi v správe, ktorú zverejnil aj na svojej facebookovej stránke.

Práve Danko patril medzi častých návštevníkov Ruska a obdivovateľov politiky Kremla. Napríklad sa ako predseda slovenského parlamentu  vybral rečniť do ruského parlamentu o priateľstve v čase, keď európski lídri kritizovali Kremeľ za jeho dezinformačnú vojnu a hľadali riešenie ako sa brániť.

Danko sa dnes na facebooku ozval po tom, ako Robert Fico na tlačovke označil novinárku za hus.

Podrobnosti: Fico primitívne urážal redaktorku Markízy: Vyzeráte ako taká hus

„Fico to vraj dnes prehnal, keď povedal novinárke, že je hus. O mne dnes Denník N a novinár Obradovič napísal, že som idiot. Požiadal som ich slušne o opravu. Čo myslíte, opravia to? Môžu novinári naozaj čokoľvek?“ sťažoval sa na facebooku predseda SNS.