Manželka britského premiéra sa sťažuje, že je terčom nevyberanej mediálnej kritiky

Manželka britského premiéra sa sťažuje, že je terčom nevyberanej mediálnej kritiky Foto: Facebook Boris Johnson

Manželka britského premiéra Borisa Johnsona sa posťažovala, že je terčom nevyberavej mediálnej kritiky zo strany odporcov jej muža. Tí Carrie Johnson vyčítajú, že má zlý vplyv na vládnutie svojho muža.

Pravicové denníky Daily Mail a The Mail on Sunday vydávajú na svojich stránkach na pokračovanie biografie Carrie Johnson, ktorú napísal člen Konzervatívnej strany Michael Ashcroft. Ten vyjadril názor, že manželka premiérovi bráni "vládnuť tak efektívne, ako potrebujú voliči". Uviedol, že Carrie bola zapojená do niekoľkých škandálov okolo premiéra, napríklad v prestavbe bytu v premiérovom sídle či v spornej evakuácii zvieracieho útulku v Afganistane.

"Pani Johnson sa znova stala terčom brutálneho mediálneho útoku zo strany nepriateľov jej muža," uviedol hovorca premiérovej manželky. Podľa neho za útokmi stoja zatrpknutí bývalí spolupracovníci. Johnsonovci už skôr odmietli, že by sa v evakuácii útulku z Afganistanu nejako angažovali.

Manželka premiéra má však na mediálnej scéne aj zástancov. "Ak Boris Johnson poskytol Carrie príliš veľký prístup (k vládnutiu), tak je to jeho chyba. On je zvoleným funkcionárom a ministerským predsedom," povedala novinárka a bývalá manželka popredného konzervatívneho politika Michaela Govea Sarah Vine.

Podľa ministra obchodu Kwasiho Kwartenga, ktorý je premiérov spojenec, sa Carrie Johnson nachádza "pod takým drobnohľadom, ako možno nikdy predtým nebola žiadna iná premiérova manželka".