V TA3 skončil Norbert Dolinský, nastupuje do Plus 7 dní

V TA3 skončil Norbert Dolinský, nastupuje do Plus 7 dní Reprofoto: TA3

Norbert Dolinský končí v spravodajskej televízii TA3. S moderovaním však nekončí. Prechádza do vydavateľstva News and Media Holding.

„Nástup Nora Dolinského budeme komunikovať v piatok oficiálnou tlačovou správou NMH,“ reagoval na otázky Omediach.com šéfredaktor Plus 7 dní Rastislav Boldocki. Dolinský sa zatiaľ nevyjadril.

Podľa informácií Omediach.com bude Dolinský pripravovať online rozhovory a moderovať chystané online vysielanie pre Plus 7 dní. 

Televízia TA3 potvrdila, že dlhoročný moderátor z TA3 odchádza. „S Norom Dolinským sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Za prácu pre televíziu TA3 mu ďakujeme a prajeme veľa úspechov,“ povedala šéfka komunikácie a strategického rozvoja TA3 Oľga Dúbravská pre Startitup.

Dolinský bol do mája minulého roka dlhoročným moderátorom hlavnej politickej relácie V politike. Po jeho excese z alkoholom, ho minulý rok televízia najprv stiahla z obrazu a potom sa vrátil na obrazovku moderovať raňajkové vysielanie, ktoré posledné týždne prechádza zmenami.

V TA3 pred niekoľkými mesiacmi skončil aj druhý moderátor Raňajok na TA3 Alex Štefuca.

Minulý rok v máji zastavila Dolinského hliadka neskoro večer v Bratislave na ulici Na križovatkách. Dychová skúška u moderátora ukázala 1,77 promile. Okresný súd Bratislava II. v superrýchlom konaní uložil moderátorovi peňažný trest 5 000 Eur; pre prípad, žeby peňažný trest nebol zaplatený uložil náhradný trest odňatia slobody vo výmere 1 rok. Zároveň súd uložil obvinenému trest zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlo na skúšobnú dobu 3 roky. Dolinský sa následne za svoje chvíľkové zlyhanie ospravedlnil.