Dúbravská: Dať si rybu, nemá chybu

Dúbravská: Dať si rybu, nemá chybu

Bývalá hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská pracuje pre RTVS a zároveň robí drahé prezentácie o zdravých rybách za peniaze z eurofondov.

 

 

 

Niekdajšia hovorkyňa Markízy pracuje dnes nielen pre RTVS, ale natáča aj spoty a chystá drahé prednášky pre školy o zdravých rybách.
Ide o niekoľko projektov z eurofondov, ktoré prepláca ministerstvo pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka zo Smeru, informuje o nich dnešné vydanie denníka SME.

Dúbravská je šéfkou neziskovej organizácie Samuel, ktorá podľa denníka za projekt debát o konzumácii sladkovodných rýb v školách Bratislavského samosprávneho kraja dostala 9900 eur. Výsledkom bolo desať hodinových prednášok, každá za tisícku, o zdravej výžive a sladkovodných rybách. Výber ôsmich škôl vyšiel na 500 eur, technické vybavenie každej z prednášok bolo vyčíslené na 300 eur a produkčné náklady boli spolu 2500 eur.

Dúbravská tvrdí, že tritisíc eur v kolónke technické vybavenie išlo na počítač, prenájom auta, projektor a na položku „pomocný helper". Na otázku SME, kde vybavenie skončilo, neodpovedala. Honoráre pre odborníka na výživu a ichtyológa tvorili len 1500 eur.

Denník SME zisťoval, ako prednášky vyzerali. Na Gymnáziu na Bilíkovej ulici v Bratislave mali dve prednášky pre asi 60 študentov. Na škole sipre SME povedali, že šlo o 45-minútové vystúpenia bez projekcie. Iné pomôcky okrem stojanov s logom ministerstva a EÚ nevideli.

Druhým projektov z eurofondov bola propagácia rýb na námestí za 9919 eur, čo je suma tiež tesne pod hranicou verejnej súťaže. V centre Bratislavy sa rozdávali jedlá zo sto kilogramov rýb. „Akciu za 400 eur uvádzal moderátor TA3 Jozef Dúbravský - bývalý manžel Dúbravskej," píše SME.

Cez firmu Business In dodala Dúbravská pre ministerstvo za eurofondy aj dva minútové rozhlasové šoty s motívom „Dať si rybu, nemá chybu" za štyritisíc eur. V jednom aj účinkuje. Kým ministerstvo je spokojné, odborník na reklamu ostal zaskočený: „To nie je reklamný šot, to je stroj času! Je leto 1986, mám päť rokov a sme na chate. Dedko má pustenú veselú sobotnú reláciu v rozhlase a diškuruje so susedom. Babka kope v záhrade. A vonku zúri komunizmus. Žiaľ, v niektorých inštitúciách zúri ďalej," povedal pre SME kreatívny šéf Wiktor Leo Burnett Martin Motáček.

Dúbravská prišla do RTVS za Václava Miku. Od 1. júna je projektovou manažérkou RTVS, pracuje na sekcii komunikácie a marketingu. V Markíze bola od roku 2000. Začínala ako redaktorka publicistiky a neskôr prešla do spravodajstva. Po dvoch rokoch práce regionálnej redaktorky v Banskej Bystrici prešla do bratislavského spravodajstva, kde sa venovala najmä témam z oblasti vzdelávania, politiky a sociálnych vecí.
Od roku 2007 bola hovorkyňou televízie a vedúcou oddelenia Public Relations, v roku 2007 jej Smer ponúkol miesto hovorkyne strany.

Rozhlasový spot Dať si rybu nemá chybu: