Novým riaditeľom a konateľom vydavateľstva Šport Press sa stal Peter Vavro

Novým riaditeľom a konateľom vydavateľstva Šport Press sa stal Peter Vavro Zdroj: Šport Press

Novým riaditeľom vydavateľstva ŠPORT PRESS, ktoré vydáva denník Šport, sa stal od 1. septembra Peter Vavro. Zároveň sa stal aj konateľom spoločnosti, informuje vydavateľstvo v tlačovej správe.

Peter Vavro nastúpil na pozíciu po Marianovi Zimovi, ktorý sa rozhodol z vydavateľstva pred časom odísť. Vavro pôsobí v médiách už viac ako 25 rokov. Začínal ako redaktor v denníku Národná obroda, neskôr pôsobil v STV, kde bol krátko moderátorom diskusnej relácie O päť minút 12. Vo februári 2004 odišiel do Hospodárskych novín na pozíciu zástupcu šéfredaktorky a neskôr sa stal na viac ako šesť rokov šéfredaktorom. Po odchode z HN Peter Vavro pôsobil v spoločnosti Salve Group. V roku 2019 nastúpil na post riaditeľa obsahu a divízneho šéfredaktora siete regionálnych týždenníkov MY vo vydavateľstve Petit Press a následne na pozíciu riaditeľa obsahu a podpory predaja v divízii printových magazínov v Petit Presse.

„Dostal som slušnú ponuku od slušnej spoločnosti. Denník ŠPORT je zárukou novinárskej kvality a skúsenosti, ktorá na slovenské pomery produkuje nadštandardný, a najmä špecializovaný, obsah, kľúčový pre prežitie a rozvoj akéhokoľvek média na domácom trhu,“ cituje vydavateľstvo Petra Vavra.

Majiteľmi vydavateľstva ŠPORT PRESS sú predstavitelia Prvej slovenskej stávkovej spoločnosti Niké.