Vavro pri odchode z HNiek: Babiš nemal ambíciu alebo čas ovplyvňovať obsah novín

Vavro pri odchode z HNiek: Babiš nemal ambíciu alebo čas ovplyvňovať obsah novín Foto: HN

Peter Vavro, doterajší dlhoročný šéfredaktor Hospodárskych novín odchádza z vydavateľstva na vlastnú žiadosť.

 

 

„Dostal som ponuku, je to pre mňa nová profesionálna výzva, ktorú som sa rozhodol prijať," povedal Vavro pre Omédiách.com.
V HNkách bol viac ako desať rokov z toho takmer sedem ako šéfredaktor.

Kam pôjde nechcel zatiaľ povedať, ani to, či to bude opäť práca v médiách. „Naskytla sa mi príležitosť ktorá sa bude týkať stratégií, plánovania a konceptov, čo sa v mnohom prekrýva s tým, čo som robil v poslednom období v Ecopresse, keď som chystal redizajn HNiek," povedal.

„Chcem zaželať do budúcnosti tak Ecopressu, ako aj HN, pretože si to tieto noviny aj vydavateľstvo zaslúžia, aby boli úspešné," dodal.

Na otázku, ako hodnotí posledný rok v novinách, keď vydavateľstvo kúpila spoločnosť Agrofert Andreja Babiša, povedal: „Vedel som si obhájiť svoju pozíciu. Nestretol som sa s tým, že by Andrej Babiš mal ambíciu alebo čas ovplyvňovať obsah novín. Ťažiskom jeho záujmu bolo, aby Ecopress dosahoval lepšie hospodárske výsledky a vydavateľstvo nevyrábalo stratu."

S Babišom prišiel minulý rok do vydavateľstva nový riaditeľ Vladimír Mužík.

Pred tromi týždňami na vlastnú žiadosť odišiel aj šéfredaktor Stratégií, pričom z vedenia Ecopressu v poslednom roku odišlo viacero ďalších ľudí.

„I keď som s Petrom Vavrom spolupracoval iba veľmi krátko, rád by som sa mu poďakoval za jeho doterajšiu profesionálnu prácu a prínos vo vydavateľstve Ecopress," povedal Mužík pre Stratégie, ktoré patria do portfólia Ecopressu. S okamžitou platnosťou je poverená vedením redakcie Marcela Šimková, ktorá bola zástupkyňou šéfredaktora.